Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Ще се проведе онлайн конференция по повод Световния ден на ГИС 17.11.2020 г.

По повод Световния ден на географските информационни системи ЕСРИ България организира онлайн конференция, която ще се проведе на 18 ноември 2020 г. от 9:30 ч. на живо в YouTube. Това съобщиха за Борса.bg от Българска асоциация по водите.

 

Програмата на събитието включва вдъхновяващи презентации от водещи международни лектори с богат опит в сферата на геопространствените технологии.

 

Чрез множество демонстрации на живо ще научите за новите възможности на платформата ArcGIS за нуждите на различни индустрии като кадастър, околна среда, ютилитис, местно самоуправление, териториално планиране, сигурност, транспорт, здравеопазване и др.

 

Ще разберете и как другите потребители използват географските информационни системи (ГИС) за ефективно решаване на проблемите и предизвикателствата във Вашата сфера на дейност. Същевременно ще се запознаете с продукти и решения, които ще Ви помогнат да извършвате Вашата работа по-бързо, лесно и ефективно, както и ще научите как да използвате ГИС технологиите като двигател в борбата с COVID-19 и последствията от него.

 

С участието си в онлайн конференцията ще станете част от разрастващото се ГИС общество в България.

 

В рамките на събитийната програма експерти в сферата на геопространствените технологии, сред които и президентът на Esri Джак Данджермонд, ще представят световните тенденции и добри практики в тази област.

 

Специално участие в събитето ще вземе Еншенг Донг, Джонс Хопкинс – създадел на използвания от цял свят ГИС дашборд на университета Джонс Хопкинс за мониторинг разпространението на коронавирус по света. Джак Данджермонд – основател и управител на Esri Inc., ще сподели своята визия за развитието на ГИС технологиите и ArcGIS платформата, а програмният директор на НАСА, д-р Дейвид Грийн, ще представи услугите, данните и продуктите на програмата на НАСА за бедствия, вкл. възможностите за тяхното използване.

 

Онлайн конференцията е безплатна след предварителна регистрация.

 

Източник на снимковия материал: ЕСРИ България

HR новини

 • Един работен ден на инж. Р. Василев от R&M България Производство

  „Здравей, Радо, имаме казус“, така започва обикновено денят ми, защото това е длъжност, която ти дава възможност да си там, където са проблемите и въпросите, чийто отговор не винаги знаеш“ – така описва своята професия инж. Радостин Василев.

 • Все повече хора се насочват към ИТ сектора през 2020 спрямо 2019

  Наблюдава се масово кариерно преориентиране на професионалисти към ИТ сектора без предишен опит в него, предизвикано от COVID-19, споделиха пред Борса.bg организаторите на едно от водещите кариерни изложения у нас Career Show.

 • Career Show обяви победителите в Career Show Awards 2020

  Рекордните 326 кандидатури се бориха в 50 категории за престижната награда за най-добър работодател на България за 2020, а победителите вече са ясни, информираха за Борса.bg организаторите на конкурса Career Show Awards.

 • Промяна в производственото ръководство на Multivac

  В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън.

 • Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн

  Предвид мерките за ограничение на разпространението на COVID-19 кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн, информираха за Борса.bg организаторите. Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември.

 • Стартира Лидерска академия „Успяваме в България“

  Стартира седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), информира за Борса.bg ПР агенция Интеримидж. Тази година рекорден брой са подадените кандидатури на дами, желаещи да се включат в програмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6