Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Ще се проведе онлайн конференция по повод Световния ден на ГИС 17.11.2020 г.

По повод Световния ден на географските информационни системи ЕСРИ България организира онлайн конференция, която ще се проведе на 18 ноември 2020 г. от 9:30 ч. на живо в YouTube. Това съобщиха за Борса.bg от Българска асоциация по водите.

 

Програмата на събитието включва вдъхновяващи презентации от водещи международни лектори с богат опит в сферата на геопространствените технологии.

 

Чрез множество демонстрации на живо ще научите за новите възможности на платформата ArcGIS за нуждите на различни индустрии като кадастър, околна среда, ютилитис, местно самоуправление, териториално планиране, сигурност, транспорт, здравеопазване и др.

 

Ще разберете и как другите потребители използват географските информационни системи (ГИС) за ефективно решаване на проблемите и предизвикателствата във Вашата сфера на дейност. Същевременно ще се запознаете с продукти и решения, които ще Ви помогнат да извършвате Вашата работа по-бързо, лесно и ефективно, както и ще научите как да използвате ГИС технологиите като двигател в борбата с COVID-19 и последствията от него.

 

С участието си в онлайн конференцията ще станете част от разрастващото се ГИС общество в България.

 

В рамките на събитийната програма експерти в сферата на геопространствените технологии, сред които и президентът на Esri Джак Данджермонд, ще представят световните тенденции и добри практики в тази област.

 

Специално участие в събитето ще вземе Еншенг Донг, Джонс Хопкинс – създадел на използвания от цял свят ГИС дашборд на университета Джонс Хопкинс за мониторинг разпространението на коронавирус по света. Джак Данджермонд – основател и управител на Esri Inc., ще сподели своята визия за развитието на ГИС технологиите и ArcGIS платформата, а програмният директор на НАСА, д-р Дейвид Грийн, ще представи услугите, данните и продуктите на програмата на НАСА за бедствия, вкл. възможностите за тяхното използване.

 

Онлайн конференцията е безплатна след предварителна регистрация.

 

Източник на снимковия материал: ЕСРИ България

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6