Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Приходите на румънската компания ROCA са се увеличили през 2022 16.03.2023 г.

In Albanian  In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

ROCA Industry, първият румънски холдинг от компании за строителни материали, стартиран от ROCA Investments, съобщи, че комбинираните му приходи са се увеличили с 24% на годишна база до 388 милиона леи (почти 80 милиона евро) на ниво група през 2022 г., според предварителния годишен доклад за 2022 г. Това научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Устойчиви в нетипичния пазарен контекст, белязан от увеличението на разходите за суровини през годината, компаниите от портфолиото на ROCA Industry имаха способността да включат повечето от разходите в цената на продаваните продукти, така че маржът на EBITDA възлиза на 11% през 2022 г. Според предварителния отчет за 2022 г. компаниите в групата са постигнали комбиниран EBITDA от 42.7 милиона леи, съответно комбинирана печалба от 21.6 милиона леи.

 

По този начин компанията напредва към следващия етап от развитието си, а именно включването в основния пазар на BVB през 2023 г., заедно с увеличение на акционерния капитал. Тези планове разкри Йонуц Биндеа, президент на Борда на директорите и генерален директор на ROCA Industry.

 

Източник на снимковия материал: canva.com 

HR новини

 • Предстои ежегодния индекс на Career Show за влиятелна ИТ личност

  До 31 март 2023 г. можете да се включите в номинациите на тазгодишното издание на индекса „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България“, организиран от Career Show, който цели да отличи постиженията на българските ИТ специалисти.

 • Била България има нов оперативен директор

  Валтер Волф е новият главен оперативен директор на Била България, научи Борса.bg. Благодарение на огромния си опит в сферата на продажбите и логистиката, той ще помогне за модернизацията и развитието на физическите магазини от веригата.

 • Филип Морис България с нов генерален мениджър

  От началото на месец март постът генерален мениджър на компания Филип Морис България се заема от Демиан Пинтос, научи Борса.bg. Г-н Пинтос ще продължи изпълнението на мисията на компанията за бъдеще без цигарен дим у нас. Също така ще развие бизнеса.

 • СИДНТ с ново ръководство и визия за развитие

  Радослав Петков е новият председател на Управляващия борд на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии (СИДНТ), избран заедно с другите членове от Общото събрание на организацията на 17 февруари т.г., научи Борса.bg от БТА.

 • Камарата на строителите в България с нов изпълнителен директор

  Арх. Иван Несторов е новият изпълнителен директор на Камарата на строителите в България (КСБ), избран от Управителния съвет на основание дългогодишния му опит в областта, научи Борса.bg от прессъобщение на организацията.

 • Надежда Василева поема главния ръководен пост в Adecco България

  Новоназначеният изпълнителен директор на Adecco България е г-жа Надежда Василева, научи Борса.bg от Economy.bg. Дейността ѝ ще бъде свързана с развитието и разрастването на компанията в синхрон със заложените цели и политики на глобалния лидер в HR услугите.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6