Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Престиж-96 инвестира 6.5 млн. лева в нова производствена база 11.02.2020 г.

Престиж-96, един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България, разширява и модернизира производството си чрез закупуване на нова база в с. Леденик, община Велико Търново, научи Борса.bg от Economy.bg. Компанията ще внедри в експлоатация нови производствени мощности и оборудване.

 

 

Общата стойност на проекта възлиза на 6.48 млн. лева, които ще бъдат финансирани със собствени средства. Престиж-96 планира разкриването на 150 нови работни места след осъществяването на инвестицията. По реда на Закона за насърчаване на инвестициите, компанията получи сертификат за инвеститор клас „А“ от заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

 

Компания Престиж-96 е основана през 1996 г. във Велико Търново, като днес вече произвежда милиони вафли и бисквити всяка година. През 2013 г. отворя врати изцяло новата производствена база на фирмата, разположена на площ от 28 400 m2.

 

Източник на снимковия материал: Престиж-96

HR новини

 • Schneider Electric с отличие от Employer Branding Awards

  Компанията бе отличена в категорията Employer Brand Leader. Приза Schneider Electric сподели с Кока-Кола Хеленик. Церемонията по връчване на престижните HR награди се проведе на 13 февруари 2020 г. в хотел Новотел София в столицата.

 • Career Show 2020 отново ще събере работодатели и топ таланти

  За втора поредна година кариерното изложениеCareer Show ще събере утвърдени работодатели и квалифицирани кадри под покрива на зала Арена Армеец в столицата, споделиха за Борса.bg от организаторите. Мероприятието ще се проведе на 10 септември.

 • Станка Стоянова е новият мениджър „Човешки ресурси“ на R&M

  Професионалният опит на г-жа Стоянова е изцяло в управлението на човешките ресурси в компании като Кроношпан, Германос и УниКредит лизинг. Преди да стане част от екипа на R&M, в продължение на 7 години тя работи в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България.

 • Жечко Кюркчиев: Основен двигател на Теси са служителите

  Духът и пламенната работа на екипа на Теси са константи, които ще останат непроменени и в бъдеще, убеден е г-н Кюркчиев. Той допълва още, че сред колегите си има специалисти, които са постъпили на работа още от основаването на компанията.

 • Един работен ден на инж. Иванов от Костал

  Подробности за работата в международната компания Костал България Аутомотив и коментара за техническото образование у нас на инж. Костадин Иванов – новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ , четете в следващите редове.

 • ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на БАУХ

  „ЧЕЗ България бе сред претендентите за Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2019 г.“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Отличията бяха раздадени на церемония, която се проведе на 28 януари 2020 г. в Sofia Live Club в София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6