Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Престиж-96 инвестира 6.5 млн. лева в нова производствена база 11.02.2020 г.

Престиж-96, един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България, разширява и модернизира производството си чрез закупуване на нова база в с. Леденик, община Велико Търново, научи Борса.bg от Economy.bg. Компанията ще внедри в експлоатация нови производствени мощности и оборудване.

 

 

Общата стойност на проекта възлиза на 6.48 млн. лева, които ще бъдат финансирани със собствени средства. Престиж-96 планира разкриването на 150 нови работни места след осъществяването на инвестицията. По реда на Закона за насърчаване на инвестициите, компанията получи сертификат за инвеститор клас „А“ от заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

 

Компания Престиж-96 е основана през 1996 г. във Велико Търново, като днес вече произвежда милиони вафли и бисквити всяка година. През 2013 г. отворя врати изцяло новата производствена база на фирмата, разположена на площ от 28 400 m2.

 

Източник на снимковия материал: Престиж-96

HR новини

 • Какво ново предстои да видим на Career Show 2020

  Career Show 2020 предстои на 24 ноември в зала Арена Армеец в столицата. „Освен над 100 български работодатели, търсещи активно нови попълнения за техните екипи, сме Ви подготвили и страхотна програма с ТОП лектори.“, споделиха за Борса.bg организаторите.

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6