Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия 15.04.2021 г.

In English  In Macedonian    In Romanian  In Serbian

 

В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия.

 

 

Предвид пространствените ограничения в сегашното местоположение на летището в столицата Белград, се предвижда новата аерогара край Добановци да бъде построена на 10 km западно от летище Никола Тесла, и на 24 km от Белград, в непосредствена близост до магистрала E70.

 

Летището ще има площ от около 1100 ha и ще има три писти, два пътнически терминала, два товарни терминала, логистична и свободна митническа зона, модерно навигационно оборудване и система за лека сигнализация.

 

Аерогарата край Нови Сад ще бъде разположена на около 15 km югоизточно от града, до магистрала А1, и ще се разпростира на площ от около 300 ha. Непосредствената близост до железопътната линия е перспектива за развитието на товарен, мултимодален транспорт, пише още в Пространствения план.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6