Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Представиха първия мапинг на българската индустрия 24.09.2020 г.

Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската работодателска асоциация Иновативни технологии (БРАИТ) представиха първия мапинг на българската индустрия в рамките на проекта BG Industry Map, обединяващ в уебсайт карти на 14 водещи индустрии у нас, стана ясно от съобщение на ИАНМСП.

 

Уебстаницата https://bgindustrymap.com/bg позволява представяне на отраслите на база брой заети лица или оборот, търсене по име на фирмите във всички или конкретно избран сектор, като и предоставя информация за ЕИК, брой служители, приходи и нетен резултат на всяка една компания. 

 

Картите обхващат следните промишлености:

 

  - Автомобилна;

 - IT;

 - Аутсорсинг;

 - Енергийна;

 - Машинна;

 - Мехатроника;

 - Хранително-вкусова;

 - Козметична;

 - Текстилна;

 - Водна и морска;

 - Мебелна;

 - Биотехнологии;

 - Възобновяеми енергийни източници;

 - Образователна.

 

Компаниите, които желаят да се включат в проекта и да бъдат част от картографирането, е необходимо да се свържат с централната администрация на ИАНМСП.

 

Източник на снимковия материал: ИАНМСП

HR новини

 • Мултивак България с отворена позиция за Technical Assistant

  Част от основните задължения включват приоритизиране и обработка на ежедневните заявки от екипи на компанията; управление на заявки и документи на клиенти; изготвяне на доклади и котировки; превод и осигуряване на техническа и търговска информация.

 • „Дни на кариерата“ ще се проведе в ТУ-Габрово

  За поредна година Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово) ще бъде домакин на националния форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Събитието ще се състои на 20 октомври 2020 г.

 • Девин с нов ръководител „Нови технологии и опаковки"

  Любомир Георгиев е новият ръководител „Нови технологии и опаковки" на Девин, научи Борса.bg от лидерa на пазара на бутилирана вода у нас. Господин Георгиев ще отговаря за разработването и внедряване в употреба на иновативни опаковъчни материали и технологии.

 • Един работен ден на Н. Човалинов от R&M България Производство

  Целеустремен и осъзнал важни за бъдещия си кариерен път уроци – така излиза инж. Николай Човалинов от първото издание на Инженерната академия на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. Днес той гостува в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Съвети при онлайн интервю за работа от Top Skills Recruitment

  Top Skills Recruitment е българска HR агенция за подбор на персонал, създадена от професионалисти с дългогодишен опит в аутсорсинга и IT сектора. Те споделиха някои практически съвети, насочени към търсещите работа.

 • „Дни на кариерата“ събра работодатели и студенти в ТУ-София

  В навечерието на своята 75-а годишнина Технически университет – София (ТУ-София) отново даде среща на мотивирани студенти с изявени и утвърдени работодатели у нас. „Дни на кариерата“, се състоя в два поредни дни – на 13 и 14 октомври.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6