Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Нови правила за вноса на земеделски продукти от трети страни 20.11.2020 г.

От 2021 г. вносът на земеделски продукти от трети страни, управлението на тарифните квоти и издаването на лицензии вече ще се осъществяват по нови правила, предава сайтът hit-bg.com. 

 

 

За участие в разпределението на квотите за периода от 1 януари до 31 декември 2021 г.  заявления се подават в дирекция „Държавни помощи и регулации“ в  Министерството на земеделието. Срокът е от 23 до 30 ноември 2020 г., до 14:00 ч. българско време, а условията са публикувани на страницата на ведомството.

 

Оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз доведе до намаляване на количествата, за които може да се кандидатства. Те ще се разпределят по метода на едновременната проверка и след това за тях ще се издават лицензиите за внос. В новите указания са посочени редуцираните количества, които ще бъдат публикувани в официалния вестник на ЕС по-късно през ноември.

 

Относно въпроси, свързани с новите условия за издаване на лицензии за внос на земеделски продукти от трети страни, търговците могат да използват електронната поща AGRIM@mzh.government.bg, или да се обърнат към експертите от Дирекция „Държавни помощи и регулации“ в Министерството на земеделието.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Един работен ден на инж. Р. Василев от R&M България Производство

  „Здравей, Радо, имаме казус“, така започва обикновено денят ми, защото това е длъжност, която ти дава възможност да си там, където са проблемите и въпросите, чийто отговор не винаги знаеш“ – така описва своята професия инж. Радостин Василев.

 • Все повече хора се насочват към ИТ сектора през 2020 спрямо 2019

  Наблюдава се масово кариерно преориентиране на професионалисти към ИТ сектора без предишен опит в него, предизвикано от COVID-19, споделиха пред Борса.bg организаторите на едно от водещите кариерни изложения у нас Career Show.

 • Career Show обяви победителите в Career Show Awards 2020

  Рекордните 326 кандидатури се бориха в 50 категории за престижната награда за най-добър работодател на България за 2020, а победителите вече са ясни, информираха за Борса.bg организаторите на конкурса Career Show Awards.

 • Промяна в производственото ръководство на Multivac

  В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън.

 • Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн

  Предвид мерките за ограничение на разпространението на COVID-19 кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2020 ще се проведе изцяло онлайн, информираха за Борса.bg организаторите. Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември.

 • Стартира Лидерска академия „Успяваме в България“

  Стартира седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), информира за Борса.bg ПР агенция Интеримидж. Тази година рекорден брой са подадените кандидатури на дами, желаещи да се включат в програмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6