Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Нови правила за вноса на земеделски продукти от трети страни 20.11.2020 г.

От 2021 г. вносът на земеделски продукти от трети страни, управлението на тарифните квоти и издаването на лицензии вече ще се осъществяват по нови правила, предава сайтът hit-bg.com. 

 

 

За участие в разпределението на квотите за периода от 1 януари до 31 декември 2021 г.  заявления се подават в дирекция „Държавни помощи и регулации“ в  Министерството на земеделието. Срокът е от 23 до 30 ноември 2020 г., до 14:00 ч. българско време, а условията са публикувани на страницата на ведомството.

 

Оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз доведе до намаляване на количествата, за които може да се кандидатства. Те ще се разпределят по метода на едновременната проверка и след това за тях ще се издават лицензиите за внос. В новите указания са посочени редуцираните количества, които ще бъдат публикувани в официалния вестник на ЕС по-късно през ноември.

 

Относно въпроси, свързани с новите условия за издаване на лицензии за внос на земеделски продукти от трети страни, търговците могат да използват електронната поща AGRIM@mzh.government.bg, или да се обърнат към експертите от Дирекция „Държавни помощи и регулации“ в Министерството на земеделието.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6