Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Подписват споразумение за изграждането на метро в Белград 12.01.2021 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Съвместно споразумение за изграждането на метрото в сръбската столица Белград ще бъде подписано на 22 януари т.г. между правителството на Сърбия, китайската компания PowerChina и френската Alstom, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Министърът на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Томислав Момирович очаква първоначалните строителни дейности да започнат през третото тримесечие на 2021 г. В изявление пред новинарската агенция Tanjug Момирович коментира още, че все още е рано да бъдат посочени срокове. Според направени оценки строителството на първата метролиния в града – от Макиско поле до Мириево, ще отнеме три години, допълва Момирович.

 

По думите на Момирович PowerChina ще поеме изпълнението на строителните дейности, а Alstom ще осигури „мозъка на системата“. Финансовият министър на Сърбия посочва, че френската компания вече работи по моделите и спецификациите, свързани със системата на метрото, предава сръбското издание eKapija.com.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Кандитатствайте за стажантската програма на Schneider Electric

  Schneider Electric обяви старта на своята нова стажантска програма Be Smart. Start!, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Тя предлага 12-месечни платени стажове за млади специалисти в различни области – анализ на данни, автоматизация и човешки ресурси.

 • Инвестиции през 2020 разкриват над 4300 нови работни места

  През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти на стойност над 1 милд. лв., които ще разкрият 4351 нови работни места у нас, научи Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). Сертифицираните по ЗНИ проекти са 34 на брой.

 • Paysafe отваря нов офис в България

  Haй-гoлямaтa coфтyepнa ĸoмпaния y нac – Рауѕаfе – отваря нoв oфиc в България, научи Борса.bg от компанията. Той ще бъде ситуиран в гр. Варна. Новият офис e c плoщ oт 1600 ĸвaдpaтни мeтpa и щe ce нaмиpa в бизнec цeнтъp Vаrnа Тоwеrѕ.

 • Кои са тенденциите в HR през 2021

  2020 година бе белязана от световна пандемия и приоритетите на HR лидерите и работещите в сферата на Човешките ресурси трябваше бързо да се преориентират. Кои са HR тенденциите, които ще бъдат във фокуса през настоящата 2021 г., споделя г-н Бриан Кроп (Brian Kropp).

 • Има нужда от нaд 23 000 нoви paбoтни места в софтуерния сектор

  Въпреки COVID кризата, ръстът на софтуерния сектор през 2020 г. продължава да е висок – 10% и има потребност от нoви нaд 23 000 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe пeт гoдини y нac, научи Борса.bg от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

 • Регистрирайте се за Бюлетина ни с обяви и вземете подарък

  За Вас, мечтатели за добро кариерно развитие, създадохме Виртуален пътеводител „Открий мечтаната работа в техническия сектор“. А сега имаме и подарък за Вас! Регистрирайте се за Бюлетина с обяви за работа от Инженерна борса и ще Ви изпратим пътеводителя.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6