Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Подписани са договори за над 3.7 млрд. лв. по ОП „Околна среда“ 29.06.2020 г.

Общо 222 договора на стойност 3.7 млрд. лв. за безвъзмездна финансова помощ са подписани по Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) 2014-2020 от старта на програмния период, а изплатените средства на бенефициентите на програмата надхвърлят 1 млрд. лв. Това стана ясно от съобщение на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

 

 

41 договора за над 2.23 млрд. лв. са сключени в сектор „Води“. Средствата ще бъдат инвестирани в строежа и реконструкцията на 28 пречиствателни станции за отпадъчни води. Към момента са въведени в експлоатация 5 станции, а на 16 юни т.г. бе подписан най-големият договор – този за интегриран воден проект в област Бургас.

 

Средствата в направление „Отпадъци“ са насочени към реализирането на 63 инсталации за преработка на отпадъци, които ще осигурят допълнителен капацитет за рециклиране и повторна употреба на 230 700 t отпадъци годишно.

 

За опазване чистотата на атмосферния въздух са подписани 41 договора, за които е осигурена сумата от 615 млн. лв. Инвестициите в мерки за защита на населението от наводнения и свлачища възлизат на 114.4 млн. лв, като най-мащабен е проектът за изграждане на Национална система за управление на водите в реално време.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6