Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Платформата за съвместни инвестиции SeedBlink получи лиценз 18.11.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

SeedBlink, платформата за съвместни инвестиции в европейски стартъпи, получи лиценз от румънския орган за финансов надзор (ASF) като доставчик на услуги за групово финансиране съгласно ECSPR (Регламент относно европейските доставчици на услуги за групово финансиране на предприятия), научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 

 

По този начин SeedBlink става първата платформа за алтернативни съвместни инвестиции в Централна и Източна Европа, която получава разрешение съгласно новия регламент.

 

На европейско ниво само 4 други платформи са получили този лиценз от местни юрисдикции, като те оперират основно в Западна Европа: Испания, Латвия, Нидерландия и Франция.

 

„Амбицията ни е да продължим да подкрепяме технологични стартиращи и разширяващи се предприятия и да допринасяме за развитието на Европа като иновационен център с помощта на частни инвеститори“, каза Ангел Хаджиев, директор за България на SeedBlink.

 

През 2022 г. SeedBlink консолидира инфраструктурата си и разшири присъствието си в Централна и Източна Европа и Бенелюкс, за да реализира иновации в европейски мащаб. Платформата вече е мобилизирала над 145 млн. евро инвестиции в стартиращи предприятия, привлякла е над 63 000 индивидуални инвеститори от 73 държави и има портфолио от 255 финансирани европейски компании, включително свързаните с България Dronamics и Alcatraz AI. Платформата е достъпна и за българските инвеститори, с информация и ресурси на български език.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com 

HR новини

 • Джакопо Андреозе ще застане начело на Angelini Pharma

  Начело на фармацевтичната компания Angelini Pharma предстои да застане Джакопо Андреозе, научи Борса.bg от Karieri.bg. Компанията работи в областта на мозъчното здраве, психичното здраве, епилепсията и потребителското здравеопазване.

 • Кока-Кола ХБК България има нов директор „Техническа функция“

  Ренато Беритич поема позицията директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg от Actualno.bg. Една от главните цели на новият директор е да наеме близо 450 професионалисти, които да отговарят за различните дейности в производството.

 • Visteon избра Велизар Димов за поста вицепрезидент „Инженеринг“

  Г-н Велизар Димов зае поста вицепрезидент „Инженеринг“ за Европа на глобалната компания, специализирана в автомобилните технологии, Visteon, като той е първият българин, който ще ръководи инженеринговите ѝ дейности, научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Менпауър България излъчи юбилеен епизод на Клуб HR навигатор

  На 29 октомври Менпауър България излъчи 10-ти юбилеен епизод на Клуб HR навигатор, научи Борса.bg от компанията. Дискутираната тема бе за кариерното ориентиране на младежите и рецептата за успешен старт в професионалната им кариера.

 • Какво сочи проучване на Career Show за заплащането в ИТ сектора

  Career Show проведе проучване за удовлетвореността от работното място, което разглежда перспективите за развитие в ИТ сектора, съобщиха за Борса.bg от организацията. Анализът на резултатите разкрива интересни детайли.

 • Предстои двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022

  На 29 и 30 ноември 2022 г. ще се проведе двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022, в което представители от световни ИТ компании ще бъдат специални гост лектори, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6