Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

В Сърбия ще се изграждат 320 пречиствателни съоръжения 28.04.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Сърбия планира изграждането на 320 пречиствателни съоръжения за отпадъчни води, научи Balkanengineer.com от Ekapija.com. Инвестициите се оценяват на стойност 5.4 млрд. евро, поради което се обмислят потенциални решения, до които може да се стигне чрез взаимното сътрудничество на частния, публичния и гражданския сектор.

 

 

Отпадъчните води в Сърбия годишно се замърсяват с 109 t цинк, 55 t мед, 17 t хром, 13 t арсен, 12 t олово, 11 t никел, показват данните на Агенцията за опазване на околната среда. Този проблем трябва да бъде решен през следващите три години от всички фирми в Сърбия, които са отговорни за това, като тези задължения са в съответствие с разпоредбите на Европейския съюз.

 

Създадено е ръководство за пречистване на отпадъчни води, насочено към бизнеса, обществени и други обекти, с цел предотвратяване замърсяването на водите и подобряване управлението на качеството на водните ресурси. Освен това ръководството съдържа предложения за това как трябва да изглежда процесът, от планирането до изграждането на едно съоръжение.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • До 29 юли е крайният срок за регистрация в Career Show Awards

  До 29 юли 2022 г. е удължен крайният срок за регистрация в тазгодишното издание на конкурса Career Show Awards. В него успешните проекти и стратегии на компанията Ви, свързани с човешките ресурси, могат да бъдат отличени в над 70 категории.

 • Индексът на Career Show отличи най-добрите работодатели у нас

  Ежегодният индекс „Топ 100 най-добри работодатели в България“ на Career Show има за цел да отличи работодателите, които полагат целенасочени усилия за подобряване на работната атмосфера и условията на труд у нас. Тазгодишното издание открои нови компании.

 • Желяз Кольовски е новият директор в отдел маркетинг във Vivacom

  Желяз Кольовски е новият директор в отдел „Маркетингови комуникации“ във Vivacom, научи Борса.bg от Karieri.bg. Г-н Кольовски има над десетгодишен опит в сферата на маркетинга, като е участвал и ръководил успешно различни проекти в големи компании у нас.

 • До 22 юни кандидатствайте за най-добър работодател в Career Show

  Четвъртото издание на водещите награди за най-добър работодател на България Career Show Awards 2022 отново акцентира върху грижата към служителите, добрата работна среда и развитието на пазара на труда, съобщиха за Борса.bg от Career Show. Компаниите могат да избират от над 70 категории, отличаващи работодателската марка и успешните процеси във фирмите. Т.г Career Show Awards обхвана по-голяма част категории сред, които са „Динамично развиваща се компания”, „Създаване на нов продукт”, „Иновации в работната среда” и др. С чисто нова група от категории „Управление и екипи” организаторите насочват вниманието към личния принос в успеха на дадена компания.

 • Фесто Производство стартира нов образователен проект през април

  Най-новият образователен проект на Фесто Производство, който стартира през април т.г., е Festo Sustainability Award. Компанията е част от компанията Festo SE & Co. KG, която е световен лидер в областта на индустриалната дигитализация.

 • Предстои кариерното събитие за ИТ специалисти на Career Show

  На 19 и 20 май 2022 г. изцяло онлайн ще се проведе водещото кариерно събитие за ИТ специалисти Career Show Tech 2022, съобщиха за Борса.bg организаторите. Над 60 водещи фирми в ИТ сектора ще предложат работа и възможности за развитие на ИТ специалисти.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6