Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Очакват се 400 млн. лв. и 6 000 нови работни места през 2017 г. 22.02.2017 г.

400 млн. лв. влизат в икономиката на държавата и разкриват потенциал за 6 000 нови работни места“ – това съобщиха от Българска агенция за инвестиции (БАИ) за Борса.bg. Прогнозата е направена на базата на 20 подадени заявления за сертифициране в агенцията.

 

 

Основните сектори, които предизвикват интерес у инвеститорите са компютърна и комуникационна техника, електрически съоръжения, машини и оборудване, текстил и облекло, химични продукти, изделия от каучук, пластмаси и други неметални минерални суровини и хранителни продукти.

 

БАИ са сертифицирали 4 нови проекта на обща стойност 130 млн. лв. от началото на годината. Потенциалните работни позиции ще са 3 330, уточниха от организацията.

 

За изминалата 2016 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани 24 проекта с обща стойност над 385 млн. лв., в резултат на което се очаква да бъдат разкрити над 4 700 нови работни места. Сред сертифицираните фирми са Интергейтид Микро-Електроникс България, Кока Кола, Луфтханза Техник и др. За целия период са постъпили 127 заявления по Закона за чужденци в Република България (ЗЧРБ), като обема на направените вложения са 127 млн. лв., посочиха още от агенцията.

 

За сравнение, през 2015 г. БАИ са сертифицирали 12 проекта на обща стойност 189 млн. лв., които ще разкрият 1 265 нови работни места, допълниха дружеството.

 

Източника на снимков материал: www.freeimages.com

HR новини

 • Адастра България ще представи кариерни възможности

  На 20-ти ноември, в 17:30 ч., Адастра България, част от глобалната ИТ компания Адастра, предлагаща услуги и решения в областта на обработката, анализа и складирането на данни, ще представи иновативни технически решения и кариерни възможности във фирмата.

 • MTG се включи в кампанията „Гордея се с труда на моите родители“

  В навечерието на Деня на народните будители, 1 ноември, българският металургичен холдинг Метал Технолоджи Груп (MTG) посрещна деца на свои служители в рамките на кампанията „Гордея се с труда на моите родители”, съобщиха за Борса.bg от MTG.

 • Кроношпан откри повече от 60 нови работни позиции

  Откриване на повече от 60 нови позиции включва инвестиционната програма на Кроношпан България, научи Борса.bg. Така през идната 2020 г. общият брой на наетите в производствената компания ще надвиши 260 души.

 • Работодатели могат да заявят нуждата си от кадри в Плевен

  Работодатели и работодателски организации в гр. Плевен могат да заявят необходимостта от кадри за обучение с придобиване на професионална квалификация, във връзка с изготвяне на предложенията за държавния план-прием в професионалните гимназии.

 • Шест съвета как да откриеш мечтаната работа чрез Борса.bg

  Ти си студент или вече си завършил своето професионално техническо образование – средноспециално или висше? Упорито търсиш възможности за кариерно развитие? А знаеш ли, че в Борса.bg те очакват стотици възможности за обучение, стаж и работа?

 • Един работен ден на инж. Анелия Костадинова от ЛЕМ България

  Сред работните ангажименти на един ръководител R&D проекти в ЛЕМ България са вниманието към нуждите на клиента, проследяването на прогреса по проектите, както и силният интерес към нови начини за подобряване на системата на работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6