Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Очакват се 400 млн. лв. и 6 000 нови работни места през 2017 г. 22.02.2017 г.

400 млн. лв. влизат в икономиката на държавата и разкриват потенциал за 6 000 нови работни места“ – това съобщиха от Българска агенция за инвестиции (БАИ) за Борса.bg. Прогнозата е направена на базата на 20 подадени заявления за сертифициране в агенцията.

 

 

Основните сектори, които предизвикват интерес у инвеститорите са компютърна и комуникационна техника, електрически съоръжения, машини и оборудване, текстил и облекло, химични продукти, изделия от каучук, пластмаси и други неметални минерални суровини и хранителни продукти.

 

БАИ са сертифицирали 4 нови проекта на обща стойност 130 млн. лв. от началото на годината. Потенциалните работни позиции ще са 3 330, уточниха от организацията.

 

За изминалата 2016 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани 24 проекта с обща стойност над 385 млн. лв., в резултат на което се очаква да бъдат разкрити над 4 700 нови работни места. Сред сертифицираните фирми са Интергейтид Микро-Електроникс България, Кока Кола, Луфтханза Техник и др. За целия период са постъпили 127 заявления по Закона за чужденци в Република България (ЗЧРБ), като обема на направените вложения са 127 млн. лв., посочиха още от агенцията.

 

За сравнение, през 2015 г. БАИ са сертифицирали 12 проекта на обща стойност 189 млн. лв., които ще разкрият 1 265 нови работни места, допълниха дружеството.

 

Източника на снимков материал: www.freeimages.com

HR новини

 • Изстреляй кариерата си в космоса! Включи се в Career Show 2019!

  Мечтаеш ли за кариера в България? Независимо дали искаш да се развиваш в малка или голяма фирма, частна или неправителствена организация, кариерното изложение „Career Show 2019“ ще ти помогне да намериш това, което търсиш!

 • Колко нови работни места създадоха чуждите инвестиции през 2018

  През изминалата 2018 г. преките чуждестранни инвестиции в страната са създали 7 398 нови работни места, показва ново проучване за атрактивността на Европа като инвестиционна дестинация на консултантската компания EY, научи Борса.bg от компанията.

 • Приключи проектът „Уча и се развивам в ЧЕЗ“

  Приключи стартиралият през март 2018 г. проект на ЧЕЗ България „Уча и се развивам в ЧЕЗ“. Той имаше задачата да развие важни умения на работещите в компанията и в него се включиха 367 служители от градовете София, Благоевград, Плевен и Монтана.

 • Един работен ден на инж. Ина Димитрова от Строително оборудване

  Днес ще ви срещнем с едно младо и вдъхновено момиче от екипа на Строително оборудване ЕООД, част от групата на Husqvarna. Герой в рубриката „Един работен ден на...“ е Ина Димитрова, инженер в отдел „Конструктивен“ в русенското предприятие.

 • Ускори кариерата си със Scale Up Your Career

  Искаш ли да се впуснеш в приключението "Мисия-моята нова кариера"? Конференцията от ново поколение Scale Up Your Career ще се проведе на 26 септември 2019 г. и ще събере на едно място всичко, което ти е необходимо за старта на една вълнуваща кариера.

 • Kaufland България с нов директор "Човешки ресурси"

  Милена Караилиева е новият директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитието на човешкия капитал на компанията, както и за утвърждаването на нейната работодателска марка.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6