Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Откриха пречиствателна станция в гр. Чирпан 09.03.2021 г.

На 27 февруари 2021 г. се проведе официалната церемония по откриване на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) в гр. Чирпан, стана ясно от прессъобщение на Община Чирпан.

 

 

Инвестицията в ПСОВ осигурява по-строго пречистване на отпадъчните води от канализационната мрежа на гр. Чирпан, предотвратява се замърсяването на водоприемника  с всички произтичащи от това екологични ползи и значителен трансграничен ефект. По този начин проектът има устойчив принос за постигане на добро екологично състояние на водоприемника на градските отпадъчни води на гр. Чирпан, като част от целите на Плана за управление на речния басейн на р. Марица чрез намаляване натоварването от градски отпадъчни води.

 

Изградени са и довеждащи колектори до ПСОВ „Чирпан“ от канализационната мрежа, осигуряващи включване на приблизително 70% от населението към ПСОВ, както и довеждаща инфраструктура за пречиствателната станция – довеждащ колектор, довеждащ водопровод, реконструкция на довеждащ път и електрозахранване.

 

Проектът е на общата стойност 15 020 421.58 лв и е финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Айгер Инженеринг търси своя нов HR специалист

  Като част от екипа на Айгер Инженеринг ще можете да се запознаете с необятния свят на новите технологии, да усвоите полезни компетентности или да надградите своите познания чрез богатата обучителна програма на компанията.

 • IMI България с материално дарение за МБАЛ – Ботевград

  IMI България за четвърти път оказа своята подкрепа към Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. Дружеството направи дарение на кислородни концентратори за COVID отделението в местното лечебно заведение.

 • Гласувайте за най-влиятелните ИТ личности в България

  Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности в България според класацията на Career Show Index, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе онлайн.

 • Един работен ден на д-р Самуил Бенатов

  Как преминава работното му ежедневие, на какво се базират успешните отношения с клиентите и каква е ролята на защитата на обектите на интелектуална собственост, пред Инженер.bg разказа д-р Самуил Бенатов от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Top Employers Institute за първи път в България

  На 8 април от 14:00 до 18:00 ч. Top Employers Institute за първи път ще се качат на виртуалната сцена на Business Talks Better & Beyond в България, научи Борса.bg от организаторите. Събитието е насочено към всички, които искат да научат глобалните HR трендовe.

 • „Национални дни на кариерата“ ще се проведат виртуално

  На 8 април 2021 г. от 11 часа ще се проведе един от най-големите кариерни форуми у нас - „Национални дни на кариерата“, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово (ТУ-Гарово). Учебното заведение е партньор на събитието.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6