Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

„Омнибот“ бе акцент на форум за социално предприемачество 01.04.2019 г.

От 28 до 31 март 2019 г. се проведе осмият Европейски форум за социално предприемачество в Международния панаир Пловдив. Силно впечатление на събитието направи робот – помощник на хора в неравностойно положение, създаден от българска фирма, информираха за Борса.bg организаторите от пловдивския панаир.

 

Роботът-помощник, наречен „Омнибот“, е световна иновация, предназначена за хора в състояние на физическо ограничение. „Омнибот“ представлява роботизирано помощно средство за придвижване, което помага за изправен стоеж. 

 

Тази година форумът за социално предприемачество бе посветен на европейските предприятия и кооперации от социалната икономика, като участие взеха над 110 компании от 7 държави. Посетителите имаха възможност да разгледат различни артикули като облекла, обувки, текстил за дома и други предмети. За първи път гостите можеха да посетят демозона за иновативни продукти и зона за интерактивно дистанционно участие.

 

Източник на снимковия материал: Международен панаир Пловдив

HR новини

 • Риск Инженеринг с награда за най-еко офис на Career Show 2019

  Тазгодишното издание на кариерното изложение Career Show събра на едно място повече от 2 000 предварително селектирани специалисти и 130 утвърдени работодатели от различни области. По време на мероприятието организаторите раздадоха „Career Show Awards“.

 • Career Show събра топ таланти и работодатели в зала Арена Армеец

  На 10 септември т.г. в зала Арена Армеец в столицата се проведе изложението за квалифицирани кадри Career Show 2019. Събитието срещна повече от 2 000 предварително селектирани специалисти, търсещи своето професионално развитие у нас.

 • BHTC България потърси нови таланти на „Кариерен Кошер 2019“

  Бер-Хелла Термоконтрол България взе участие в изложението „Кариерен Кошер 2019“. То се проведе на 4 септември 2019 г. в Интер Експо Център. Екипът на BHTC България разказа на посетителите на събитието за своята дейност и разработваните от компанията продукти.

 • Един работен ден на инж. Й. Йорданов от Melexis България

  Що е то Lean инженер? Каква е мисията на тази длъжност и защо намирането на най-добрите професионалисти за нея става приоритет за компаниите в световен мащаб? Отговор на тези въпроси Борса.bg получи от инж. Йордан Йорданов от Melexis България.

 • МТСП стартира конкурс за социални иновации

  За пета поредна година МТСП организира конкурс за Национална награда за социални иновации и ще отличи социалните предприятия, кооперации, образователни и научни институции и организации в сектора на социалната икономика.

 • Един работен ден на инж. Георгиев от ЛЕМ България

  „Живот, Енергия, Движение” (Life Energy Motion) – това е основата, върху която се развива международният производител на преобразуватели за ток и напрежение LEM. Екипът ни се срещна с инж. Георги Георгиев от българското дружество ЛЕМ България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6