Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

„Омнибот“ бе акцент на форум за социално предприемачество 01.04.2019 г.

От 28 до 31 март 2019 г. се проведе осмият Европейски форум за социално предприемачество в Международния панаир Пловдив. Силно впечатление на събитието направи робот – помощник на хора в неравностойно положение, създаден от българска фирма, информираха за Борса.bg организаторите от пловдивския панаир.

 

Роботът-помощник, наречен „Омнибот“, е световна иновация, предназначена за хора в състояние на физическо ограничение. „Омнибот“ представлява роботизирано помощно средство за придвижване, което помага за изправен стоеж. 

 

Тази година форумът за социално предприемачество бе посветен на европейските предприятия и кооперации от социалната икономика, като участие взеха над 110 компании от 7 държави. Посетителите имаха възможност да разгледат различни артикули като облекла, обувки, текстил за дома и други предмети. За първи път гостите можеха да посетят демозона за иновативни продукти и зона за интерактивно дистанционно участие.

 

Източник на снимковия материал: Международен панаир Пловдив

HR новини

 • Schneider Electric с отличие от Employer Branding Awards

  Компанията бе отличена в категорията Employer Brand Leader. Приза Schneider Electric сподели с Кока-Кола Хеленик. Церемонията по връчване на престижните HR награди се проведе на 13 февруари 2020 г. в хотел Новотел София в столицата.

 • Career Show 2020 отново ще събере работодатели и топ таланти

  За втора поредна година кариерното изложениеCareer Show ще събере утвърдени работодатели и квалифицирани кадри под покрива на зала Арена Армеец в столицата, споделиха за Борса.bg от организаторите. Мероприятието ще се проведе на 10 септември.

 • Станка Стоянова е новият мениджър „Човешки ресурси“ на R&M

  Професионалният опит на г-жа Стоянова е изцяло в управлението на човешките ресурси в компании като Кроношпан, Германос и УниКредит лизинг. Преди да стане част от екипа на R&M, в продължение на 7 години тя работи в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България.

 • Жечко Кюркчиев: Основен двигател на Теси са служителите

  Духът и пламенната работа на екипа на Теси са константи, които ще останат непроменени и в бъдеще, убеден е г-н Кюркчиев. Той допълва още, че сред колегите си има специалисти, които са постъпили на работа още от основаването на компанията.

 • Един работен ден на инж. Иванов от Костал

  Подробности за работата в международната компания Костал България Аутомотив и коментара за техническото образование у нас на инж. Костадин Иванов – новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ , четете в следващите редове.

 • ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на БАУХ

  „ЧЕЗ България бе сред претендентите за Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2019 г.“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Отличията бяха раздадени на церемония, която се проведе на 28 януари 2020 г. в Sofia Live Club в София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6