Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Обявиха търг за строежа на жп линията Куманово – Крива паланка 25.01.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви нов търг за избор на изпълнител за финализиране на строителството на жп линията Куманово – Крива паланка в Северна Македония, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Процедурата за избор на изпълнител на жп линията, която е с дължина 64.8 km, ще бъде реализирана на две фази: предквалификационна и квалификационна. Строителната компания, която ще бъде избрана за изграждане на жп линията, ще трябва да инсталира сигнално-телекомуникационната инфраструктура на участъка от гр. Куманово до с. Беляковце. В обявения търг се посочва още, че крайният срок за завършване на дейностите е 36 месеца.

 

Общата стойност на проекта е 151 670 000 евро. Новият търг бе обявен, след като миналата година германската компания Vibe прекрати едностранно договора за изграждане на първата фаза на железопътната линия Куманово до Беляковце, след което правителството реши да намери изпълнител за втората фаза Беляковце – Крива паланка.

 

През първото тримесечие на 2021 г. ще бъде обявена и тръжна процедура за избор на нова компания, която ще контролира строителните работи. Инсталирането на сигнално-телекомуникационната инфраструктура от с. Беляковце до гр. Крива паланка ще бъде реализирано чрез допълнителен търг, чието обявяване е планирано за началото на 2023 г.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Айгер Инженеринг търси своя нов HR специалист

  Като част от екипа на Айгер Инженеринг ще можете да се запознаете с необятния свят на новите технологии, да усвоите полезни компетентности или да надградите своите познания чрез богатата обучителна програма на компанията.

 • IMI България с материално дарение за МБАЛ – Ботевград

  IMI България за четвърти път оказа своята подкрепа към Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. Дружеството направи дарение на кислородни концентратори за COVID отделението в местното лечебно заведение.

 • Гласувайте за най-влиятелните ИТ личности в България

  Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности в България според класацията на Career Show Index, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе онлайн.

 • Един работен ден на д-р Самуил Бенатов

  Как преминава работното му ежедневие, на какво се базират успешните отношения с клиентите и каква е ролята на защитата на обектите на интелектуална собственост, пред Инженер.bg разказа д-р Самуил Бенатов от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Top Employers Institute за първи път в България

  На 8 април от 14:00 до 18:00 ч. Top Employers Institute за първи път ще се качат на виртуалната сцена на Business Talks Better & Beyond в България, научи Борса.bg от организаторите. Събитието е насочено към всички, които искат да научат глобалните HR трендовe.

 • „Национални дни на кариерата“ ще се проведат виртуално

  На 8 април 2021 г. от 11 часа ще се проведе един от най-големите кариерни форуми у нас - „Национални дни на кариерата“, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово (ТУ-Гарово). Учебното заведение е партньор на събитието.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6