Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Нетера с първа копка за строежа на София дейта център 2 23.04.2021 г.

Независимият глобален доставчик на телекомуникационни услуги Нетера направи първа копка за строежа на новата си сграда — София дейта център 2 (SDC-2), научи Борса.bg от компанията. Съоръжението е разположено на ключова локация, непосредствено до първия дейта център на компанията в град София.

 

 

Сградата e проектирана съгласно изискванията на страндарта Tier III Uptime Institute, който  гарантира, че всички планирани дейности по поддръжката може да се извършват, без да се нарушава работата на клиентското оборудване, колокирано в центъра за данни. Клиентите на SDC-2 ще се възползват от предимствата на вече изградената бизнес и телекомуникационна инфраструктура.

 

SDC-2 е следващата стъпка в развитието на дейта център услугите на компанията с над 25-годишна история.

 

Новото съоръжение е планирано да бъде с площ от над 1400 m², разпределени на четири нива, с 2 МW инсталирана мощност и ще разполага със 100% резервираност на услугите и свързаността, непрекъсваемо захранване и климатизация, както и денонощна охрана. Нетера проектира SDC-2 с последно поколение енергийно ефективни климатични инсталации, благодарение на които разходите на електроенергия на системите в дейта центъра ще бъдат по-ниски.

 

Източник на снимковия материал: Нетера

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6