Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Минстрой Холдинг придоби две мини в Македония 20.07.2016 г.

Минстрой Холдинг е новият собственик на оловно-цинковите мини „Злетово” и „Тораница” в Македония, съобщиха от Българската минно-геоложка камара (БМГК) за Борса.bg. Българската компания е получила концесия за добив от двете находища, а на по-късен етап е придобила и активите на двете предприятия за 3.5 млн. евро. Мините не работят от около 6 месеца, след като предишният собственик е фалирал. От БМГК уточниха, че се очаква до 2-3 месеца дейността да бъде подновена и миньорите да се върнат на работа.

 

 

За да участват в наддаването, Минстрой Холдинг е трябвало да получи първоначално концесия за добив на руда. Българската компания е получила такава в началото на април, след като е предложила 2 млн. евро за правата и се е ангажирала да инвестира още 10 млн. евро в двете предприятия. Интерес към конкурса са проявили пет компании, но финални оферти са подали само българският холдинг, както и една швейцарска компания.

 

Очакванията са първоначално работа да поднови мината „Злетово” в град Пробищип, а до два месеца да стартира и „Тораница” в град Крива паланка. Двете мини са сред най-големите работодатели в източната част на Македония, а затварянето им създаде известен социален проблем в региона. От ръководството на Минстрой Холдинг обещават работниците да се завърнат на работа в кратък срок.

 

 

Източник на снимковия материал: Минстрой Холдинг

HR новини

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Предстои есенен кариерен форум в СУ „Св. Климент Охридски“

  На 20 октомври 2020 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално търговска камара организират есенен форум на кариерното развитие, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Инженер.БГ също ще се включи.

 • Career Show обяви Топ 100 на HR професионалистите в България

  Малко след обявяването на 50-те най-добри работодатели в страната, Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“, чиято цел бе да се откроят личностите, които стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6