Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Метрополитен обяви търг за строежа на третата метролиния 21.01.2021 г.

Метрополитен обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на работен проект, строителство, доставка на необходимото оборудване и въвеждане в експлоатация на участъка от третата метролиния в София от ул. Шипка“, през ж.к. Слатина“ до бул. Цариградско шосе“, съобщи Vestnikstroitel.bg. Дейностите в търга са на стойност 530 млн. лв. без ДДС.

 

 

Участъкът на бъдещата метролиния е с дължина от 5666 m, като по него ще се изградят шест подземни станции и три междустанционни вентилационни уредби. Предвиден е още и строеж на подземен двуетажен автомобилен паркинг. 

 

Метростанциите ще бъдат със странични перони. От страната на коловозите ще бъдат преградени с остъклени стени, отварящи се синхронно с вратите на подвижния състав.

 

Търгът е разделен на пет обособени позиции, като за първите три от тях се приемат оферти в срок до 14 април 2021 г., а за останалите две – до 15 април 2021 г.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

 • ЧЕЗ България получи награда от Employer Branding Awards 2021

  За поредна година ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на b2b Media – Employer Branding Awards 2021. В тазгодишното издание компанията зае трето място в категорията Employer Branding Innovation in Pandemic със своя проект „Енергия за бъдещето“.

 • Един работен ден на Полина Христова от Top Skills Recruiment

  Какво е необходимо, за да бъде процесът по подбор на кадри възможно най-ефективен? Ние можем дадем отговор – нужен е умел медиатор между работодателите и кандидатите. Тази амбициозна, но интригуваща професионална роля успешно изпълнява Полина Христова.

 • Отличиха HR стратегията на R&M България Производство

  На онлайн церемония, която се прове на 12 февруари 2021 г., производствената компания Райхле и Де-Масари България Пръдакшън бе удостоена с приза „HR стратегия на годината“ в конкурса Employer Branding Awards 2021 на B2B Media.

 • Schneider Electric България с приз от Employer Branding Awards

  Schneider Electric България завоюва второ място в категорията Employer of the Year на годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media. Наградите отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд.

 • Каква е била детската мечта на инж. Димитров от Агрополихим?

  Ако между работата и хобито си можем да сложим знак за равенство, а професията надминава очакванията ни, то сме от онези щастливци, които смело могат да заявят, че са реализирали своята детска мечта. Точно както госта в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6