Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Мелексис България стартира строежа на новата си сграда 04.07.2018 г.

Първа копка“ на новата си сграда в столичния квартал Горубляне направи Мелексис България. „Тя е част от петгодишния план за развитие на международния производител на микроелектроника Melexis у нас. До края на годината в обекта ще бъдат вложени близо 17 млн. евро“, съобщиха за Борса.bg от българското дружество.

 

 

Новата база ще се простира на 15 000 m2, като се планира тя да бъде завършена и въведена в експлоатация в рамките на 2 години.

 

Освен увеличаване на производствения капацитет, Мелексис България предвижда и разширение на складовата си база, научноизследователската и развойната дейност, както и разкриване на 100 нови работни места до края на 2018 г.

 

За предстоящия 5-годишен период компанията ще инвестира общо 75 млн. евро у нас и ще увеличи екипа си с нови 300 служители.

 

Melexis е световен лидер в полупроводниковите сензори за автомобилостроенето, като проектира, разработва и доставя новаторски микроелектронни решения, които позволяват на проектантите да превръщат идеите си в приложения. Българската производствена база стартира дейността си през 2000 г. и към момента е най-голямата в структурата на международната група.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Мелексис България

HR новини

 • АББ България се класира сред 50-те най-добри работодатели у нас

  АББ България се нареди сред 50-те най-добри работодатели в класацията Career Show Index 2020, научи Борса.bg от организаторите на Career Show. Индексът отличава фирмите на основа на получените от тях награди в няколко бизнес конкурса през предходните три години.

 • Кариерното изложение Career Show с нов формат

  Тази година Career Show 2020 ще изненада търсещите и предлагащите работа с нов формат, съобщиха за Борса.bg организаторите. То става хибридно и ще се проведе в рамките на две събития – физическо изложение на 24 ноември 2020 г., а на 25 ноември като онлайн събитие.

 • Graduate Survey отличи най-желаните работодатели сред студентите

  Станаха ясни резултатите от четвъртото издание на проучването Graduate Survey. В рамките на изследването студентите от България и чужбина имаха възможност да отличат най-желаните от тях работодатели от страната, научи Борса.bg от Investor.bg.

 • Career Show Index отличи топ 50 на най-добрите работодатели

  Обявиха 50-те най-добри работодатели в престижната класация Career Show Index 2020, съобщиха за Борса.bg организаторите на Career Show. Индексът e на база представянето на работодателите в най-престижните бизнес награди през последните три години.

 • А1 организира онлайн събития за личностно развитие

  Българският телеком А1 организира поредица от онлайн срещи, за да помогне на младите специалисти, които мечтаят за успешна кариера, научи Борса.bg от компанията. За програмата и как да се включите в събитията вижте в следващите редове...

 • Иван Иванов е избран за председател на Български ВиК холдинг

  Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) инж. Иван Иванов e избран за председател на Управителния съвет (УС) на Български ВиК холдинг ЕАД, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6