Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Мелексис България ще инвестира 75 млн. евро в базата си в София 07.02.2018 г.

В следващите 5 години ще инвестираме 75 млн. евро в разширение на базата, дейността и човешкия капитал на производството в София. По този начин ще ускорим глобалния растеж на компанията“, съобщиха за Борса.bg от Мелексис България, част от структурата на международния технологичен холдинг Melexis. Значителни инвестиции са планирани и за новото предприятие на компанията в Корбей-Есон, Франция, където ще бъде изградена сграда с лаборатории за тестване на пластини.

 

 

Мелексис България извършва дейност у нас от 2000 г., като към момента разполага с производствена база и развоен център с площ 7500 m2, а наетият персонал е около 425 души. Според петгодишния план за развитие на глобалната компания производствената ѝ площ ще се удвои, като се разширят научноизследователската и развойната дейност, както и складовата база. „Това означава нови 15 000 m2 площ, които ще се добавят към вече наличните в София“, уточниха от българското дружество.

 

Инвестицията през 2018 г. ще достигне 17 млн. евро, а работната сила - 575 души. До края на 2022 г. се очаква растеж с нови 160 човека.

 

Целия материал по темата можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Мелексис България, Melexis

HR новини

 • Анса Борима ще разкрие 200 работни места в Ловеч

  Българо-италианският консорциум Анса Борима има намерение да разкрие 200 нови работни места в Ловеч, България. Сдружението ще наеме помещения в Северната индустриална зона на гр. Ловеч и до края на годината смята да започне производство.

 • Заводът на Latecoere край Пловдив отвори врати

  Заводът на френския производител на авиочасти Latecoere, водеща компания в авиационната индустрия, беше официално открит край Пловдив. Първоначалната инвестиция в строителството и оборудването на съоръжението възлиза на 11 млн. евро.

 • БАА има нов изпълнителен директор

  Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация. Тя пое длъжността от 1 септември 2018 г. Г-жа Виламовска е доктор по приложна икономика на RAND Graduate School, САЩ.

 • Devexperts открива развоен център в София

  Meждyнapoднaтa софтуерна компания Dеvехреrtѕ, базирана в Мюнхен и с офиси в Анталия и Порто, отваря нов център за изследвания и иновации в София. Плановете ѝ са да разкрие 80 работни места за ИТ специалисти през следващите 2 години.

 • Намерете специалисти от Македония и Сърбия за вашия бизнес

  Инженер.БГ стартира нов мащабен проект с цел да отговори на все по-задълбочаващата се нужда от специалисти за производството, а именно приложението за обяви за работа в BalkanEngineer.com!

 • АЗ подпомага работодателите при подготовката на кадри

  Агенция по заетостта (АЗ) предоставя финансова подкрепа на работодателите, които търсят кадри за позиции, изискващи определена професионална подготовка, информираха за Борса.bg от Министерство на труда и социалната политика.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6