Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Мелексис България ще инвестира 75 млн. евро в базата си в София 07.02.2018 г.

В следващите 5 години ще инвестираме 75 млн. евро в разширение на базата, дейността и човешкия капитал на производството в София. По този начин ще ускорим глобалния растеж на компанията“, съобщиха за Борса.bg от Мелексис България, част от структурата на международния технологичен холдинг Melexis. Значителни инвестиции са планирани и за новото предприятие на компанията в Корбей-Есон, Франция, където ще бъде изградена сграда с лаборатории за тестване на пластини.

 

 

Мелексис България извършва дейност у нас от 2000 г., като към момента разполага с производствена база и развоен център с площ 7500 m2, а наетият персонал е около 425 души. Според петгодишния план за развитие на глобалната компания производствената ѝ площ ще се удвои, като се разширят научноизследователската и развойната дейност, както и складовата база. „Това означава нови 15 000 m2 площ, които ще се добавят към вече наличните в София“, уточниха от българското дружество.

 

Инвестицията през 2018 г. ще достигне 17 млн. евро, а работната сила - 575 души. До края на 2022 г. се очаква растеж с нови 160 човека.

 

Целия материал по темата можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Мелексис България, Melexis

HR новини

 • Що за сделка е интервюто за работа?

  Говорейки за подбор на персонал, първата стъпка, която изниква в ума ни, е подготовката на документи за кандидатстване по дадена работна позиция. Могат ли всъщност инженерите да подготвят добри CV и мотивационно писмо?

 • Yazaki повишава заплатите на служителите в завода в Димитровград

  От 1 март 2018 г. глобалният производител на автомобилни компоненти и оборудване Yazaki ще увеличи основните заплати на операторите в завода си в гр. Димитровград и ще стартира кампания за наемане на нови служители, научи Борса.bg.

 • БМГК избра новия си изпълнителен директор

  Българска минно-геоложка камара (БМГК) избра своя нов изпълнителен директор – д-р инж. Иван Митев, след проведен управителен съвет, съобщиха за Борса.bg от камарата. Той зае поста от 31 януари 2018 г.

 • Заводът за хартия „Белово“ вече е с нов изпълнителен директор

  Заводът за хартия „Белово“ АД вече е с нов изпълнителен директор, научи Борса.bg от компанията. Поста зае Калин Йонов. „Щастливи сме, че г-н Йонов се присъединява към екипа на компанията“, коментира г-н Караянис, председател на Борда на директорите.

 • БАТА АГРО избра своя нов председател

  Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА АГРО) избра своя нов председател – Даниел Минев на общо събрание, съобщиха за Борса.bg от асоциацията. Г-н Минев от 2013 г. до момента управлява компанията Интерагри България.

 • Ивелин Георгиев e новият директор на завода на Siemens в Правец

  От 1 януари 2018 г. заводът на Siemens за производство на измервателна апаратура за продукти с високо напрежение в Правец вече е с нов директор, научи Борса.bg от компанията. Постът зае инж. Ивелин Георгиев, който е оглавявал Grammer като генерален мениджър.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6