Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Мелексис България ще инвестира 75 млн. евро в базата си в София 07.02.2018 г.

В следващите 5 години ще инвестираме 75 млн. евро в разширение на базата, дейността и човешкия капитал на производството в София. По този начин ще ускорим глобалния растеж на компанията“, съобщиха за Борса.bg от Мелексис България, част от структурата на международния технологичен холдинг Melexis. Значителни инвестиции са планирани и за новото предприятие на компанията в Корбей-Есон, Франция, където ще бъде изградена сграда с лаборатории за тестване на пластини.

 

 

Мелексис България извършва дейност у нас от 2000 г., като към момента разполага с производствена база и развоен център с площ 7500 m2, а наетият персонал е около 425 души. Според петгодишния план за развитие на глобалната компания производствената ѝ площ ще се удвои, като се разширят научноизследователската и развойната дейност, както и складовата база. „Това означава нови 15 000 m2 площ, които ще се добавят към вече наличните в София“, уточниха от българското дружество.

 

Инвестицията през 2018 г. ще достигне 17 млн. евро, а работната сила - 575 души. До края на 2022 г. се очаква растеж с нови 160 човека.

 

Целия материал по темата можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Мелексис България, Melexis

HR новини

 • Либхер търси амбициозни специалисти за нов развоен проект

  Либхер-Хаусгерете Марица насочва усилията си към все по-активно развитие на развойната дейност, при това чрез средствата на информационните технологии. „Името ни вече се свързва и с възможност за реализация в IT сферата“, съобщиха от дружеството.

 • Телелинк Инфра Сървисис има нов изпълнителен директор

  Ивайло Стоянов е избран за изпълнителен директор на Телелинк Инфра Сървисис, научи Борса.bg от компанията. До момента той заемаше позицията на търговски директор на компанията, като притежава над 20 години опит на управленски длъжности.

 • Telus ще увеличи екипа си у нас с 1 000 души

  Канадската компания Telus International Europe е глобален доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който планират в следващите 2 години да разшири екипа си в София и Пловдив с над 1 000 работни места, научи Борса.bg.

 • 1 000 души ще работят в Мусала Софт до 2020 г.

  Еднa oт вoдeщитe coфтyepни ĸoмпaнии y нac Mycaлa Coфт обяви плановете си за разрастване на екипа, като до 2020 г. се очаква служителите ѝ да достигнат 1000 души, научи Борса.bg. Само през последната година нови 170 специалисти са станали част от Мусала Софт.

 • Мултивак България Продакшън разкрива 50 нови работни места

  Мултивак България Продакшън, българското дружество на световния лидер в опаковачните решения Multivac, разширява производството си и открива 50 нови работни места до края на 2018 г., съобщиха за Борса.bg от компанията.

 • Костал България Аутомотив търси млади инженерни попълнения

  Костал започва дейността си у нас през 2017 г. Само за 10 месеца екипът на предприятието достига 800 човека. „През следващата година предстои откриването на нов цех, затова имаме нужда от още по-мащабно разширяване на човешкия капитал“, обявиха от компанията.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6