Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Македонската компания Брако инвестира в машини и халета 05.04.2021 г.

In English   In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Македонската компания Брако инвестира 8 млн. евро в производствени съоръжения, халета и машини, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Компанията представи и първото в света водородно превозно средство за почистване на улици и обществени пространства.

 

 

При посещението си в базираната в гр. Велес компания министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев подчерта, че е горд с над 60-те инженери, част от компаниите Брако и Зелени машини (Green Machines), стоящи зад модерното, напълно екологично превозно средство.

 

Бъдещето на македонската индустрия са продукти с по-голяма добавена стойност, посочи Кочо Ангджушев – собственик и председател на Съвета на директорите на Брако.

 

Брако обслужва клиенти на различни направления като машини, медицински изделия, водноелектрически инсталации и др., а също произвежда продукти на компанията Green Machines.


Македонските „зелени машини“ за почистване на обществени и открити площи се изнасят в държави като Холандия, Австрия, Германия и др.

 

Източник на снимковия материал: vlada.mk

HR новини

 • Айгер Инженеринг търси своя нов HR специалист

  Като част от екипа на Айгер Инженеринг ще можете да се запознаете с необятния свят на новите технологии, да усвоите полезни компетентности или да надградите своите познания чрез богатата обучителна програма на компанията.

 • IMI България с материално дарение за МБАЛ – Ботевград

  IMI България за четвърти път оказа своята подкрепа към Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. Дружеството направи дарение на кислородни концентратори за COVID отделението в местното лечебно заведение.

 • Гласувайте за най-влиятелните ИТ личности в България

  Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности в България според класацията на Career Show Index, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе онлайн.

 • Един работен ден на д-р Самуил Бенатов

  Как преминава работното му ежедневие, на какво се базират успешните отношения с клиентите и каква е ролята на защитата на обектите на интелектуална собственост, пред Инженер.bg разказа д-р Самуил Бенатов от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Top Employers Institute за първи път в България

  На 8 април от 14:00 до 18:00 ч. Top Employers Institute за първи път ще се качат на виртуалната сцена на Business Talks Better & Beyond в България, научи Борса.bg от организаторите. Събитието е насочено към всички, които искат да научат глобалните HR трендовe.

 • „Национални дни на кариерата“ ще се проведат виртуално

  На 8 април 2021 г. от 11 часа ще се проведе един от най-големите кариерни форуми у нас - „Национални дни на кариерата“, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово (ТУ-Гарово). Учебното заведение е партньор на събитието.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6