Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Македония финансира младежи в сферата на науката и технологиите 25.02.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Македонският Фонд за иновации и технологично развитиепланира нов механизъм за финансова подкрепа на млади таланти, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Документът предвижда правила, съгласно които да се оказва финансова и техническа помощ на ученици и студенти в сферата на науката и технологиите.

 

 

Целта на създаването на новия механизъм е да се отворят допълнителни възможности за подпомагане на млади таланти, обхващащи всички фази на тяхното развитие – от идентифициране на техния потенциал и способности, до подготовка за международни конкурси и финансиране. Тази мярка е предназначена за всички образователни институции и сдружения, които извършват дейности в подкрепа на талантливи ученици и студенти или работят върху развитието на предприемачески умения сред младите хора.

 

Финансиренето ще бъде предоставено под формата на безвъзмездна помощ в размер на минимум 30 000 до максимум 600 000 динара. Чрез мярката македонският фонд цели повишаване на уменията на младите, необходими за тяхното бъдещо включване и лидерство в иновативните и технологично напреднали индустрии на страната.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Включете се в конкурса „Моята професия – моето бъдеще”

  Мечтаете ли за кариерно развитие в успешна компания на българския пазар? Чудесно, защото стартира кампанията „Моята професия – моето бъдеще”, научи Борса.bg от организаторите. Целта на инициативата е да стимулира творческия потенциал и изява на студентите.

 • Георги Манолов от АBB за своя кариерен път от Севлиево до САЩ

  Георги Манолов е ръководител „Подобрение на процесите“ в дружеството на ABB в САЩ. Кариерата на г-н Манолов стартира през 2012 г. като SAP Master Data Administrator в българското дружество. През 2018 г. приема предизвикателството да замине за САЩ.

 • Водещи фирми участват в онлайн „Национални дни на кариерата“

  Днес, 25 март 2020 г., продължава форумът „Национални дни на кариерата“ – 2020, който тази година се провежда в онлайн формат в три поредни дни – от 24 до 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Срещата си с компаниите потребителите могат да осъществят чрез чат интервюта.

 • Commerzbank наема IT специалисти за офиса си в София

  Още в края на 2019 г. водещата немска банка Commerzbank обяви, че обмисля откриването на IT хъб България. До края на 2020 г. банката планира да разкрие 100 работни места в столицата, които да достигнат 400 до края на 2022 г., научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Career Show ви кани на „Онлайн HR кафе“

  Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии „Online HR Café: Home office discussion“, с цел обмяна на опит и добри практики между специалистите по Човешки ресурси и улеснено справянето с извънредната ситуация в страната.

 • Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България

  Лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере защо, екипът на Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6