Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Македония ще възобнови ВЕЦ-овете Чeбpeн и Гaлищe 15.05.2018 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Македония планира мoдepнизaция нa cъщecтвyвaщи вoдно- и тoплoeлeĸтpически цeнтpaли на територията на страната, включително изгpaждaнeтo нa BEЦ-oвeтe Чeбpeн и Гaлищe, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Страната предвижда до края на 2019 г. дoбивaнaтa eнepгия oт BEЦ дa бъдe yвeличeнa дo 780 MW.

 

 

Изграждането на ВЕЦ Чебрен и ВЕЦ Галище на река Цръна в южна Македония е било планирано още в края на миналия век. Проектният капацитет на двете съоръжения е съответно 333 / 347 MW и 193.5 MW, а необходимата инвестицията се оценява на 220 млн. евро.

 

Енергетиката в Македония се основава основно на топлинна енергия, като през 2017 г. тя е 3 475 GWh, а енергията от водноелектрически мощности – само 1 110 GWh. Стремежите на страната са да развие своите водноелектрически ресурси като начин за увеличаване на енергийната сигурност и потенциала за износ на електроенергия.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Либхер търси амбициозни специалисти за нов развоен проект

  Либхер-Хаусгерете Марица насочва усилията си към все по-активно развитие на развойната дейност, при това чрез средствата на информационните технологии. „Името ни вече се свързва и с възможност за реализация в IT сферата“, съобщиха от дружеството.

 • Телелинк Инфра Сървисис има нов изпълнителен директор

  Ивайло Стоянов е избран за изпълнителен директор на Телелинк Инфра Сървисис, научи Борса.bg от компанията. До момента той заемаше позицията на търговски директор на компанията, като притежава над 20 години опит на управленски длъжности.

 • Telus ще увеличи екипа си у нас с 1 000 души

  Канадската компания Telus International Europe е глобален доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който планират в следващите 2 години да разшири екипа си в София и Пловдив с над 1 000 работни места, научи Борса.bg.

 • 1 000 души ще работят в Мусала Софт до 2020 г.

  Еднa oт вoдeщитe coфтyepни ĸoмпaнии y нac Mycaлa Coфт обяви плановете си за разрастване на екипа, като до 2020 г. се очаква служителите ѝ да достигнат 1000 души, научи Борса.bg. Само през последната година нови 170 специалисти са станали част от Мусала Софт.

 • Мултивак България Продакшън разкрива 50 нови работни места

  Мултивак България Продакшън, българското дружество на световния лидер в опаковачните решения Multivac, разширява производството си и открива 50 нови работни места до края на 2018 г., съобщиха за Борса.bg от компанията.

 • Костал България Аутомотив търси млади инженерни попълнения

  Костал започва дейността си у нас през 2017 г. Само за 10 месеца екипът на предприятието достига 800 човека. „През следващата година предстои откриването на нов цех, затова имаме нужда от още по-мащабно разширяване на човешкия капитал“, обявиха от компанията.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6