Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Луфтханза Техник с награда от конкурса „Инвеститор на годината” 27.02.2017 г.

Луфтханза Техник София и България Ер Меинтананс бяха отличени за „Инвестиция в разширяване на бизнеса” по време на официалната церемония на 11-то издание на ежегодния конкурс на Българската агенция за инвестиции (БАИ) „Инвеститор на годината“.

 

 

Двете компании присъстват на българския пазар от 2007 г. Общият размер на инвестицията, осигурилаимпрестижната награда, е 70 млн. лева. В резултат от разрастването ще бъдат открити 165 нови работни позиции.

 

„Проектът се състои в линейно обслужване, основен ремонт и поддръжка на тясно корпусни пътнически самолети. С инвестицията ще се изгради ново модерно съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на широко корпусни самолети от фамилията Airbus – 330/340, както и най-големия самолет в употреба за гражданската авиация – A380”, съобщиха за Борса.bg от Луфтханза Техник.

 

„С инвеститори като Луфтханза, България се позиционира трайно върху картата на интересните и сериозни инвестиционни дестинации в Европа“, заяви доц. Теодор Седларски от Министерството на икономиката при връчването на почетния приз.

 

Отличието бе прието от г-н Даниел Хофман, изпълнителен директор на компанията, който сподели, че решението за инвестиция в България е взето още преди 10 години и днес вече успешно разрастват производствените си дейности у нас.

 

Използван снимков материал: БАИ

HR новини

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6