Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Луфтханза Техник с награда от конкурса „Инвеститор на годината” 27.02.2017 г.

Луфтханза Техник София и България Ер Меинтананс бяха отличени за „Инвестиция в разширяване на бизнеса” по време на официалната церемония на 11-то издание на ежегодния конкурс на Българската агенция за инвестиции (БАИ) „Инвеститор на годината“.

 

 

Двете компании присъстват на българския пазар от 2007 г. Общият размер на инвестицията, осигурилаимпрестижната награда, е 70 млн. лева. В резултат от разрастването ще бъдат открити 165 нови работни позиции.

 

„Проектът се състои в линейно обслужване, основен ремонт и поддръжка на тясно корпусни пътнически самолети. С инвестицията ще се изгради ново модерно съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на широко корпусни самолети от фамилията Airbus – 330/340, както и най-големия самолет в употреба за гражданската авиация – A380”, съобщиха за Борса.bg от Луфтханза Техник.

 

„С инвеститори като Луфтханза, България се позиционира трайно върху картата на интересните и сериозни инвестиционни дестинации в Европа“, заяви доц. Теодор Седларски от Министерството на икономиката при връчването на почетния приз.

 

Отличието бе прието от г-н Даниел Хофман, изпълнителен директор на компанията, който сподели, че решението за инвестиция в България е взето още преди 10 години и днес вече успешно разрастват производствените си дейности у нас.

 

Използван снимков материал: БАИ

HR новини

 • Изстреляй кариерата си в космоса! Включи се в Career Show 2019!

  Мечтаеш ли за кариера в България? Независимо дали искаш да се развиваш в малка или голяма фирма, частна или неправителствена организация, кариерното изложение „Career Show 2019“ ще ти помогне да намериш това, което търсиш!

 • Колко нови работни места създадоха чуждите инвестиции през 2018

  През изминалата 2018 г. преките чуждестранни инвестиции в страната са създали 7 398 нови работни места, показва ново проучване за атрактивността на Европа като инвестиционна дестинация на консултантската компания EY, научи Борса.bg от компанията.

 • Приключи проектът „Уча и се развивам в ЧЕЗ“

  Приключи стартиралият през март 2018 г. проект на ЧЕЗ България „Уча и се развивам в ЧЕЗ“. Той имаше задачата да развие важни умения на работещите в компанията и в него се включиха 367 служители от градовете София, Благоевград, Плевен и Монтана.

 • Един работен ден на инж. Ина Димитрова от Строително оборудване

  Днес ще ви срещнем с едно младо и вдъхновено момиче от екипа на Строително оборудване ЕООД, част от групата на Husqvarna. Герой в рубриката „Един работен ден на...“ е Ина Димитрова, инженер в отдел „Конструктивен“ в русенското предприятие.

 • Ускори кариерата си със Scale Up Your Career

  Искаш ли да се впуснеш в приключението "Мисия-моята нова кариера"? Конференцията от ново поколение Scale Up Your Career ще се проведе на 26 септември 2019 г. и ще събере на едно място всичко, което ти е необходимо за старта на една вълнуваща кариера.

 • Kaufland България с нов директор "Човешки ресурси"

  Милена Караилиева е новият директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитието на човешкия капитал на компанията, както и за утвърждаването на нейната работодателска марка.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6