Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

КонтурГлобал подкрепя програма за обучение по английски език 09.01.2020 г.

Борса.bg: Бизнесът помага

 

КонтурГлобал Марица Изток 3 подкрепя инициативата за помощник-учител на програмата за обмен „Фулбрайт“, научи Борса.bg от енергийното дружество.

 

 

Инициативата стартира през 2016 г., и се фокусира върху предизвикателствата в по-малките общини в страната, които са свързани с ниското ниво на владеене на чужд език.

 

Вече 4 години в Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в гр. Гълъбово работи помощник-учител по английски език, който помага на учениците в изучаването му.

 

С помощта на помощник-учителя децата усъвършенстват важни компетенции, сред които критично мислене, говорене пред публика и умения за работа в екип. А извън учебните часове за учениците са предвидени дейности, в които да приложат знанията си по чуждия език.


КонтурГлобал развива сътрудничеството си с Община Гълъбово, като за последните 6 години е реализирала общо 15 проекта в гр. Гълъбово и региона.

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

 

HR новини

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6