Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

КонтурГлобал инвестира в три социални инициативи 21.08.2019 г.

Борса.bg: Бизнесът помага

 

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 инициира три социални проекта в Община Гълъбово, които целят облагородяване на средата в района. Общата инвестиция възлиза на повече от 480 000 лв.“, научи Борса.bg от енергийната компания.

 

 

„Осъществяваме тези проекти в партньорство с местната власт по повод 50-годишнината от обявяването на Гълъбово за град на 27 август 2019 г. Инициативите са насочени към различни социални групи – както към младежите и възрастните хора, така и към най-малките. Ние от ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 активно подпомагаме обществото в региона и целим да осигурим по-благоприятна среда за живот на хората“, заяви г-н Красимир Ненов, изпълнителен директор на енергийното дружество.


Компанията ще направи цялостна реконструкция на двора на детска градина „Наталия“ в гр. Гълъбово. Дворът ще разполага с нови площадки за децата, кът за тихи игри и беседки. Средства ще бъдат вложени и във вертикална планировка и оборудване за двора на Дома за възрастни хора в града. По този начин мястото ще се превърне в удобно за отдих и разходка навън. Пространството ще бъде добре озеленено и с обновени настилки. Ще бъдат поставени беседка, маси за шах и табла, пейки и шадраван.

 

Компанията предвижда модернизиране на парковото пространство в с. Обручище с нова площадка за деца, а за активните младежи ще бъдат поставени и съвременни уреди за фитнес на открито. Модерна двупосочна автобусна спирка пък ще улеснява всекидневното придвижване на населението в с. Медникарово към останалите селища в областта.

 

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 има утвърдени традиции в своята социално отговорна политика, за която през изминалата година получи и престижно отличие.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК! 

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

 

HR новини

 • Риск Инженеринг с награда за най-еко офис на Career Show 2019

  Тазгодишното издание на кариерното изложение Career Show събра на едно място повече от 2 000 предварително селектирани специалисти и 130 утвърдени работодатели от различни области. По време на мероприятието организаторите раздадоха „Career Show Awards“.

 • Career Show събра топ таланти и работодатели в зала Арена Армеец

  На 10 септември т.г. в зала Арена Армеец в столицата се проведе изложението за квалифицирани кадри Career Show 2019. Събитието срещна повече от 2 000 предварително селектирани специалисти, търсещи своето професионално развитие у нас.

 • BHTC България потърси нови таланти на „Кариерен Кошер 2019“

  Бер-Хелла Термоконтрол България взе участие в изложението „Кариерен Кошер 2019“. То се проведе на 4 септември 2019 г. в Интер Експо Център. Екипът на BHTC България разказа на посетителите на събитието за своята дейност и разработваните от компанията продукти.

 • Един работен ден на инж. Й. Йорданов от Melexis България

  Що е то Lean инженер? Каква е мисията на тази длъжност и защо намирането на най-добрите професионалисти за нея става приоритет за компаниите в световен мащаб? Отговор на тези въпроси Борса.bg получи от инж. Йордан Йорданов от Melexis България.

 • МТСП стартира конкурс за социални иновации

  За пета поредна година МТСП организира конкурс за Национална награда за социални иновации и ще отличи социалните предприятия, кооперации, образователни и научни институции и организации в сектора на социалната икономика.

 • Един работен ден на инж. Георгиев от ЛЕМ България

  „Живот, Енергия, Движение” (Life Energy Motion) – това е основата, върху която се развива международният производител на преобразуватели за ток и напрежение LEM. Екипът ни се срещна с инж. Георги Георгиев от българското дружество ЛЕМ България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6