Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Yildiz Entegre отваря завод за фазерни плочи в Румъния 25.05.2017 г.

In English.   In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.

 

Турският производител на фазерни плоскости Yildiz Entegre инвестира 150 милиона евро в изграждането на завод в Южна Румъния, който планира да открие до края на тази година, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com

 

Заводът, разположен на площ от 460 000 m2 в град Оаржа, окръг Арджеш, ще назначи около 450 души, съобщиха от компанията в прессъобщение. Освен фазерни плоскости със средна плътност (MDF), предприятието също ще произвежда ламиниран паркет, импрегнирана декоративна хартия и врати от MDF. Производствената база е първата на Yildiz Entegre в ЕС и ще функционира като един от центровете за чуждестранна дейност на турската компания.

 

 

От Yildiz Entegre също заявиха, че планират да закупят от Румъния около 800 000 m3 дървесина годишно, за да поддържат производството в новата фабрика. „Компанията ще изгради и център за дневни грижи за деца на възраст до три години в Оаржа“, съобщи генералният директор на Yildiz Entegre за Румъния Мустафа Коркмаз.

 

Освен в Турция, Yildiz Entegre им търговско присъствие в САЩ и Русия и разполага с над 3000 служители в световен мащаб. Компанията е водеща дивизия на Yildizlar Yatirim Holding, една от най-големите корпорации в турската индустрия.

 

Източник на снимковия материал: Yildiz Entegre

HR новини

 • Стартира HR Академията на Atos

  В края на февруари стартира HR Академията на Atos, научи Борса.bg от организаторите. Академията ще включва 15 лекции на интересни HR теми – Employer branding, Recruitment and Sourcing, Payroll, Workforce mangement, Learning and Development и много други.

 • ЧЕЗ България получи награда от Employer Branding Awards 2021

  За поредна година ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на b2b Media – Employer Branding Awards 2021. В тазгодишното издание компанията зае трето място в категорията Employer Branding Innovation in Pandemic със своя проект „Енергия за бъдещето“.

 • Един работен ден на Полина Христова от Top Skills Recruiment

  Какво е необходимо, за да бъде процесът по подбор на кадри възможно най-ефективен? Ние можем дадем отговор – нужен е умел медиатор между работодателите и кандидатите. Тази амбициозна, но интригуваща професионална роля успешно изпълнява Полина Христова.

 • Отличиха HR стратегията на R&M България Производство

  На онлайн церемония, която се прове на 12 февруари 2021 г., производствената компания Райхле и Де-Масари България Пръдакшън бе удостоена с приза „HR стратегия на годината“ в конкурса Employer Branding Awards 2021 на B2B Media.

 • Schneider Electric България с приз от Employer Branding Awards

  Schneider Electric България завоюва второ място в категорията Employer of the Year на годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media. Наградите отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд.

 • Каква е била детската мечта на инж. Димитров от Агрополихим?

  Ако между работата и хобито си можем да сложим знак за равенство, а професията надминава очакванията ни, то сме от онези щастливци, които смело могат да заявят, че са реализирали своята детска мечта. Точно както госта в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6