Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Китайският производител Mei Ta планира нови инвестиции в Сърбия 29.04.2021 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Китайският производител на части за автомобили и мотоциклети Mei Ta планира нови инвестиции в индустриалната зона в Барич, община Обреновац, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Първоначалната идея на ръководството на Mei Ta е да построят в Барич най-големия логистичен център на компанията за Европа. По този начин цялата логистика, необходима за производството на континента, ще бъде разположена на едно място. По-късно те обмислят и изграждането на трети завод, поради повишаване на производството. И двата варианта все още се обсъждат.

 

В индустриалната зона в Барич Mei Ta присъства с два завода. Първият е открит през 2017 г., а вторият едва две години по-късно. В двете фабрики са инвестирани общо 150 милиона евро, от които Сърбия финансира 35%. В компанията работят близо 3000 души.

 

При откриването на втория завод на Mei Ta министърът на финансите на Сърбия, Синиша Мали, обяви възможността за изграждане на трета производствена база на компанията в община Белград.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6