Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Китайска компания инвестира 60 млн. евро в предприятие в Сърбия 25.03.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Китайската компания Xingyu Automotive Lighting Systems получи държавна субсидия в размер на 16.4 млн. евро от Сърбия за изграждането на фабрика си в гр. Ниш, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Условие към дружеството е да инвестира поне 60 млн. евро в проекта си.

 

 

Xingyu Automotive Lighting Systems се задължава да похарчи 7.5 млн. евро за закупуване на земя с площ 16.55 ha за предприятието си, както и за осигуряване на подходящата инфраструктура там. До края на 2023 г. компанията трябва да вложи 32.7 млн. евро за изграждане на съоръженията и 19.6 милиона евро за ново оборудване. За заплатите на своите бъдещи служители за период от две години дружеството трябва да предвиди към 13.8 млн. евро.

 

Инвестицията на китайската компания ще получи държавната субсидия, тъй като ще доведе до постоянна заетост на най-малко 1000 нови работници за период от пет години от приключване на проекта. Държавната помощ в размер на 16.4 млн. евро ще бъде изплатена на четири вноски.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6