Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Китайска компания инвестира 60 млн. евро в предприятие в Сърбия 25.03.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Китайската компания Xingyu Automotive Lighting Systems получи държавна субсидия в размер на 16.4 млн. евро от Сърбия за изграждането на фабрика си в гр. Ниш, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Условие към дружеството е да инвестира поне 60 млн. евро в проекта си.

 

 

Xingyu Automotive Lighting Systems се задължава да похарчи 7.5 млн. евро за закупуване на земя с площ 16.55 ha за предприятието си, както и за осигуряване на подходящата инфраструктура там. До края на 2023 г. компанията трябва да вложи 32.7 млн. евро за изграждане на съоръженията и 19.6 милиона евро за ново оборудване. За заплатите на своите бъдещи служители за период от две години дружеството трябва да предвиди към 13.8 млн. евро.

 

Инвестицията на китайската компания ще получи държавната субсидия, тъй като ще доведе до постоянна заетост на най-малко 1000 нови работници за период от пет години от приключване на проекта. Държавната помощ в размер на 16.4 млн. евро ще бъде изплатена на четири вноски.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Водещи фирми участват в онлайн „Национални дни на кариерата“

  Днес, 25 март 2020 г., продължава форумът „Национални дни на кариерата“ – 2020, който тази година се провежда в онлайн формат в три поредни дни – от 24 до 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Срещата си с компаниите потребителите могат да осъществят чрез чат интервюта.

 • Commerzbank наема IT специалисти за офиса си в София

  Още в края на 2019 г. водещата немска банка Commerzbank обяви, че обмисля откриването на IT хъб България. До края на 2020 г. банката планира да разкрие 100 работни места в столицата, които да достигнат 400 до края на 2022 г., научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Career Show ви кани на „Онлайн HR кафе“

  Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии „Online HR Café: Home office discussion“, с цел обмяна на опит и добри практики между специалистите по Човешки ресурси и улеснено справянето с извънредната ситуация в страната.

 • Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България

  Лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере защо, екипът на Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той.

 • Инж. Топчийска – дамата начело на Smart Factory на Шнайдер

  В своята кариера инж. Мария Топчийска работи в редица български и чуждестранни предприятия, както и като външен консултант на Schneider Electric. Преди две години заема позицията мениджър „Индустриализация и поддръжка“ в производствената компания.

 • Един работен ден на инж. Илчев от Костал

  Работата в Костал среща инж. Илчев с екип, в който взаимната подкрепа е условие за отличното изпълнение на работните задължения, а предизвикателствата са част от създаването на иновативни решения и път към индивидуалното професионално израстване.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6