Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Канадската компания Linamar ще произвежда респиратори 24.04.2020 г.

Двете канадски компании – аутомотив дружеството Linamar и производителят на медицински устройства Thornhill Medical, ще обединят усилия в борбата с разпространението на COVID-19 в страната. Фирмите ще стартират производството на 500 мобилни респиратора, съобщава сайта Finance.yahoo.com.

 

 

Целта е производството на медицинското оборудване да бъде реализирано в най-кратък срок. А съоръженията на Linamar гарантират успешното завършване на правителствената поръчка, посочи главният изпълнителен директор на Thornhill Medical – Лесли Гулди. Той оцени високо и достъпа до инфраструктурата, експертизата на веригите за доставки, технологиите и човешкия капитал на Linamar.

 

От своя страна, изпълнителният директор на Linamar – Линда Хазенфрац, заяви, че компанията работи в непрекъснат режим и е ангажирала доброволци, които да вземат участие в производствения процес.

 

В България Linamar присъства чрез своето дъщерно дружество Линамар-Монтюпе – утвърден производител на цилиндрови глави и носачи за световни автомобилни брандове.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Монтюпе ЕООД както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Айгер Инженеринг търси своя нов HR специалист

  Като част от екипа на Айгер Инженеринг ще можете да се запознаете с необятния свят на новите технологии, да усвоите полезни компетентности или да надградите своите познания чрез богатата обучителна програма на компанията.

 • IMI България с материално дарение за МБАЛ – Ботевград

  IMI България за четвърти път оказа своята подкрепа към Многопрофилна болница за активно лечение – Ботевград. Дружеството направи дарение на кислородни концентратори за COVID отделението в местното лечебно заведение.

 • Гласувайте за най-влиятелните ИТ личности в България

  Публичен вот определя 100-те най-влиятелни ИТ личности в България според класацията на Career Show Index, информираха за Борса.bg организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе онлайн.

 • Един работен ден на д-р Самуил Бенатов

  Как преминава работното му ежедневие, на какво се базират успешните отношения с клиентите и каква е ролята на защитата на обектите на интелектуална собственост, пред Инженер.bg разказа д-р Самуил Бенатов от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Top Employers Institute за първи път в България

  На 8 април от 14:00 до 18:00 ч. Top Employers Institute за първи път ще се качат на виртуалната сцена на Business Talks Better & Beyond в България, научи Борса.bg от организаторите. Събитието е насочено към всички, които искат да научат глобалните HR трендовe.

 • „Национални дни на кариерата“ ще се проведат виртуално

  На 8 април 2021 г. от 11 часа ще се проведе един от най-големите кариерни форуми у нас - „Национални дни на кариерата“, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово (ТУ-Гарово). Учебното заведение е партньор на събитието.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6