Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Индустриална площ ще стане „зелен“ жилищен квартал в Македония 22.07.2016 г.

Македонската Фабрика Карпош А. Д. започна строителните работи по проекта за жилищен квартал с 20 000 жилища в Александрия, Скопие, съобщава BalkanEngineer.com. Урбанистичното предизвикателство е първото, при което територията на бивш индустриален комплекс от 150 000 кв.м. ще бъде превърната в жилищен комплекс. Общата площ на проекта е 500 000 кв.м. и според македонската компания в него архитектите и строителните инженери ще налагат екосъобразни и устойчиви решения.

 

 

Сградите, които ще бъдат издигнати близо до река Лепенец в община Дорче Петров, ще бъдат заобиколени от детски площадки и спортни съоръжения, търговски център, бизнес сгради, бензиностанция и парк. Първите домове се очаква да бъдат завършени до юли 2017 г.

 

 

Управителят на компанията Александър Стефанов заяви, че проектът се отличава със стабилност и сградите ще имат „зелени“ покриви, а някои от терасите също ще бъдат покрити от растения.

 

 

Източник на снимковия материал: Фабрика Карпош А. Д.

HR новини

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Предстои есенен кариерен форум в СУ „Св. Климент Охридски“

  На 20 октомври 2020 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално търговска камара организират есенен форум на кариерното развитие, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Инженер.БГ също ще се включи.

 • Career Show обяви Топ 100 на HR професионалистите в България

  Малко след обявяването на 50-те най-добри работодатели в страната, Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“, чиято цел бе да се откроят личностите, които стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6