Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Инвестициите в „Тракия икономическа зона" продължават да растат 01.04.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Чуждестранните инвеститори в „Тракия икономическа зона", Пловдив, продължават да се увеличават, а вече съществуващите компании разширяват производствените си бази, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Към момента 10 завода са в процес на изграждане, като интерес към икономическата зона проявяват компании с различна работна дейност.

 

 

Един от предвидените инвестиционни проекти е фабрика за текстил на стойност около 10 млн. лв. Друго предприятие, което се строи в момента, е за преработка на плодове и зеленчуци, в което ще се използват най-новите технологии в сектора. От компанията са избрали Пловдив за реализация на своя проект, тъй като в региона традиционно и масово се отглеждат земеделски култури.

 

Компания, която се занимава с производството на автомобили, също планира изграждане на завод, в който ще се изработват две марки автомобили. Очаква се там да бъдат назначени около 5000 работници. Друга компания от автомобилния сектор – от Турция – е инвестирала около 10 млн. евро в предприятие за задни фарове. В него през юни 2019 г. ще започне тестовото производство, а серийното трябва да стартира до края на 2020 г.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Schneider Electric с отличие от Employer Branding Awards

  Компанията бе отличена в категорията Employer Brand Leader. Приза Schneider Electric сподели с Кока-Кола Хеленик. Церемонията по връчване на престижните HR награди се проведе на 13 февруари 2020 г. в хотел Новотел София в столицата.

 • Career Show 2020 отново ще събере работодатели и топ таланти

  За втора поредна година кариерното изложениеCareer Show ще събере утвърдени работодатели и квалифицирани кадри под покрива на зала Арена Армеец в столицата, споделиха за Борса.bg от организаторите. Мероприятието ще се проведе на 10 септември.

 • Станка Стоянова е новият мениджър „Човешки ресурси“ на R&M

  Професионалният опит на г-жа Стоянова е изцяло в управлението на човешките ресурси в компании като Кроношпан, Германос и УниКредит лизинг. Преди да стане част от екипа на R&M, в продължение на 7 години тя работи в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България.

 • Жечко Кюркчиев: Основен двигател на Теси са служителите

  Духът и пламенната работа на екипа на Теси са константи, които ще останат непроменени и в бъдеще, убеден е г-н Кюркчиев. Той допълва още, че сред колегите си има специалисти, които са постъпили на работа още от основаването на компанията.

 • Един работен ден на инж. Иванов от Костал

  Подробности за работата в международната компания Костал България Аутомотив и коментара за техническото образование у нас на инж. Костадин Иванов – новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ , четете в следващите редове.

 • ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на БАУХ

  „ЧЕЗ България бе сред претендентите за Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2019 г.“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Отличията бяха раздадени на церемония, която се проведе на 28 януари 2020 г. в Sofia Live Club в София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6