Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Инвестициите в „Тракия икономическа зона" продължават да растат 01.04.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Чуждестранните инвеститори в „Тракия икономическа зона", Пловдив, продължават да се увеличават, а вече съществуващите компании разширяват производствените си бази, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Към момента 10 завода са в процес на изграждане, като интерес към икономическата зона проявяват компании с различна работна дейност.

 

 

Един от предвидените инвестиционни проекти е фабрика за текстил на стойност около 10 млн. лв. Друго предприятие, което се строи в момента, е за преработка на плодове и зеленчуци, в което ще се използват най-новите технологии в сектора. От компанията са избрали Пловдив за реализация на своя проект, тъй като в региона традиционно и масово се отглеждат земеделски култури.

 

Компания, която се занимава с производството на автомобили, също планира изграждане на завод, в който ще се изработват две марки автомобили. Очаква се там да бъдат назначени около 5000 работници. Друга компания от автомобилния сектор – от Турция – е инвестирала около 10 млн. евро в предприятие за задни фарове. В него през юни 2019 г. ще започне тестовото производство, а серийното трябва да стартира до края на 2020 г.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Риск Инженеринг с награда за най-еко офис на Career Show 2019

  Тазгодишното издание на кариерното изложение Career Show събра на едно място повече от 2 000 предварително селектирани специалисти и 130 утвърдени работодатели от различни области. По време на мероприятието организаторите раздадоха „Career Show Awards“.

 • Career Show събра топ таланти и работодатели в зала Арена Армеец

  На 10 септември т.г. в зала Арена Армеец в столицата се проведе изложението за квалифицирани кадри Career Show 2019. Събитието срещна повече от 2 000 предварително селектирани специалисти, търсещи своето професионално развитие у нас.

 • BHTC България потърси нови таланти на „Кариерен Кошер 2019“

  Бер-Хелла Термоконтрол България взе участие в изложението „Кариерен Кошер 2019“. То се проведе на 4 септември 2019 г. в Интер Експо Център. Екипът на BHTC България разказа на посетителите на събитието за своята дейност и разработваните от компанията продукти.

 • Един работен ден на инж. Й. Йорданов от Melexis България

  Що е то Lean инженер? Каква е мисията на тази длъжност и защо намирането на най-добрите професионалисти за нея става приоритет за компаниите в световен мащаб? Отговор на тези въпроси Борса.bg получи от инж. Йордан Йорданов от Melexis България.

 • МТСП стартира конкурс за социални иновации

  За пета поредна година МТСП организира конкурс за Национална награда за социални иновации и ще отличи социалните предприятия, кооперации, образователни и научни институции и организации в сектора на социалната икономика.

 • Един работен ден на инж. Георгиев от ЛЕМ България

  „Живот, Енергия, Движение” (Life Energy Motion) – това е основата, върху която се развива международният производител на преобразуватели за ток и напрежение LEM. Екипът ни се срещна с инж. Георги Георгиев от българското дружество ЛЕМ България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6