Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ИКТ ще е една от 3-те най-силни индустрии в България през 2021 11.01.2021 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Индустрията на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) е много вероятно да попадне сред трите от общо 18-те най-силни в България през 2021 г., а по много ключови показатели да стане и най-важна за икономиката, приходите в бюджета и живота на хората, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Според анализа на българската агенция за пазарни и бизнес проучвания CBN Pannoff, Stoycheff & Co най-големият и най-бързо развиващ се индустриален сектор в България през последните пет години – софтуерният и съпътстващи услуги, е безспорен фаворит и опорен стълб в развитието на ИКТ индустрията в страната. От CBN допълват още, че през 2020 г. софтуерният индустриален сектор ще отбележи най-голям абсолютен ръст в приходите от всичките 82 в България.

 

Ежегодно на българския пазар се регистрират продажби на над 1.5 млн. дигитални устройства – смартфони, лаптопи, таблети, настолни компютри и сървъри, става ясно още от анализа на агенцията.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

HR новини

 • Кандитатствайте за стажантската програма на Schneider Electric

  Schneider Electric обяви старта на своята нова стажантска програма Be Smart. Start!, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Тя предлага 12-месечни платени стажове за млади специалисти в различни области – анализ на данни, автоматизация и човешки ресурси.

 • Инвестиции през 2020 разкриват над 4300 нови работни места

  През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани проекти на стойност над 1 милд. лв., които ще разкрият 4351 нови работни места у нас, научи Борса.bg от Министерство на икономиката (МИ). Сертифицираните по ЗНИ проекти са 34 на брой.

 • Paysafe отваря нов офис в България

  Haй-гoлямaтa coфтyepнa ĸoмпaния y нac – Рауѕаfе – отваря нoв oфиc в България, научи Борса.bg от компанията. Той ще бъде ситуиран в гр. Варна. Новият офис e c плoщ oт 1600 ĸвaдpaтни мeтpa и щe ce нaмиpa в бизнec цeнтъp Vаrnа Тоwеrѕ.

 • Кои са тенденциите в HR през 2021

  2020 година бе белязана от световна пандемия и приоритетите на HR лидерите и работещите в сферата на Човешките ресурси трябваше бързо да се преориентират. Кои са HR тенденциите, които ще бъдат във фокуса през настоящата 2021 г., споделя г-н Бриан Кроп (Brian Kropp).

 • Има нужда от нaд 23 000 нoви paбoтни места в софтуерния сектор

  Въпреки COVID кризата, ръстът на софтуерния сектор през 2020 г. продължава да е висок – 10% и има потребност от нoви нaд 23 000 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe пeт гoдини y нac, научи Борса.bg от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

 • Регистрирайте се за Бюлетина ни с обяви и вземете подарък

  За Вас, мечтатели за добро кариерно развитие, създадохме Виртуален пътеводител „Открий мечтаната работа в техническия сектор“. А сега имаме и подарък за Вас! Регистрирайте се за Бюлетина с обяви за работа от Инженерна борса и ще Ви изпратим пътеводителя.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6