Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Ще изграждат интелигентна система за трафика по АМ „Тракия“ 20.08.2019 г.

Обединение ИТС Тракия“, в което влизат българската фирма Сиском инженеринг и румънската Алтимате С.А., ще изгражда интелигентна система за управление на трафика на магистрала „Тракия“. Прогнозната стойност на проекта е 8.7 млн. лева с ДДС, научи още Борса.bg.

 

 

В изпълнението на поръчката е планирано внедряването на система, която автоматично да идентифицира инциденти при тунел „Траянови врата“ и да пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби чрез подвижни бариери. Проектът ще включва още монтиране на информационни табла в различни участъци на магистралата, които да информират шофьорите за случващото се по пътя.

 

Поставянето на ново LED осветление, електронни светофарни уредби, както и метеорологични станции е също заложено в поръчката. Предвижда се още и монтирането на сензори за претегляне на превозните средства в движение по „Тракия“, камери за измерване на средна скорост и мониторинг на трафика.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Schneider Electric с отличие от Employer Branding Awards

  Компанията бе отличена в категорията Employer Brand Leader. Приза Schneider Electric сподели с Кока-Кола Хеленик. Церемонията по връчване на престижните HR награди се проведе на 13 февруари 2020 г. в хотел Новотел София в столицата.

 • Career Show 2020 отново ще събере работодатели и топ таланти

  За втора поредна година кариерното изложениеCareer Show ще събере утвърдени работодатели и квалифицирани кадри под покрива на зала Арена Армеец в столицата, споделиха за Борса.bg от организаторите. Мероприятието ще се проведе на 10 септември.

 • Станка Стоянова е новият мениджър „Човешки ресурси“ на R&M

  Професионалният опит на г-жа Стоянова е изцяло в управлението на човешките ресурси в компании като Кроношпан, Германос и УниКредит лизинг. Преди да стане част от екипа на R&M, в продължение на 7 години тя работи в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България.

 • Жечко Кюркчиев: Основен двигател на Теси са служителите

  Духът и пламенната работа на екипа на Теси са константи, които ще останат непроменени и в бъдеще, убеден е г-н Кюркчиев. Той допълва още, че сред колегите си има специалисти, които са постъпили на работа още от основаването на компанията.

 • Един работен ден на инж. Иванов от Костал

  Подробности за работата в международната компания Костал България Аутомотив и коментара за техническото образование у нас на инж. Костадин Иванов – новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ , четете в следващите редове.

 • ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на БАУХ

  „ЧЕЗ България бе сред претендентите за Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2019 г.“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Отличията бяха раздадени на церемония, която се проведе на 28 януари 2020 г. в Sofia Live Club в София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6