Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Изграждат железопътна линия Нови Сад – Суботица, Сърбия 15.05.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

На 25 април 2019 г. китайската банка Exim подписа споразумение за финансиране на високоскоростната железопътна линия между Нови Сад и Суботица, Сърбия. Инвестиционният проект включва изграждане на две линии и общо 49 подлеза, надлеза и други подобни съоръжения, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Линията Нови Сад – Суботица, третата отсечка отвисокоскоростната железопътна връзка по маршрута Белград – Будапеща, е с дължина 108.2 km.

 

Инвестиционният проект, който ще включва изграждане на нови гари, реконструкция и модернизация на железопътните възли в Нови Сад, Врбас и Суботица и инсталиране на енергийна инфраструктура, е на стойност 943 млн. евро. Планирани са и ремонт на още 9 железопътни гари, както и изграждане на 1.6-километров виадукт във Врбас.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Един работен ден на инж. Куфаров от Либхер-Транспортейшън

  Как протича работният ден на един машинен инженер с повече от 15 години професионален опит? Кои са препятствията, които се изпречват на пътя му, и как ги преодолява? Вижте какво разказа инж. Георги Куфаров от Либхер-Транспортейшън Системс Марица пред екипа ни за работата и кариерата си в пловдивското предприятие.

 • VOSS търси да назначи 400 работници до края на 2019 г.

  Немската компания VOSS Automotive, която придоби бившия завод на Great Wall в област Ловеч, търси да назначи 400 работници – предимно машинни оператори и инженери, до края на тази година. От VOSS планират да назначат общо около 1000 служители.

 • На 11 май се проведе кариерно изложение за българи в Германия

  На 11 май 2019 г. в Конферентния център в гр. Мюнхен се проведе кариерно изложение за българи в Германия. По време на форума участие взеха 35 български работодатели, сред които ЕВН, Киттнер Анлаген унд Машиненбау, Теси и други.

 • Wittmann Battenfeld е с нов изпълнителен директор

  От март 2019 г. Wittmann Battenfeld е с нов изпълнителен директор. Райнер Вайнграбер официално зае поста в австрийската компания – лидер в производството на шприцмашини и периферни устройства, информираха за Борса.bg от Витман Батенфелд България.

 • Станете част от „Виртуални дни на кариерата“ на 16 май

  На 16 май 2019 г. ще се проведе единственият у нас изцяло онлайн кариерен форум „Виртуални дни на кариерата“, научи Борса.bg от организаторите. Всяка компания-участник ще разполага с виртуален щанд, където да представи своите предложения.

 • Financial Times ще увеличи броя на служителите си у нас

  Британската медийна компания Financial Times (FT) отвори своя нов технологичен офис в гр. София преди няколко месеца. Дружеството ще наеме 130 служители до края на тази година, научи Борса.bg. Екипът, който вече работи в новоотворения офис, е част от FТ Соrе.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6