Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Започнаха ремонтни дейности по АМ „Тракия” за 25 млн. лева 23.03.2020 г.

Стартира ремонтът на платното за гр. София на 5 виадукта по АМ „Тракия“, научи Борса.bg от Economic.bg. Ремонтно-възстановителните дейности ще се извършват в лявото платно на съоръженията при 13-и, 15-и, 17-и, 18-и и 20-и километър на автомагистралата.

 

 

Движението между 9-и и 23-и километър, което е участък с дължина близо 14 km, ще се извършва двупосочно в обновеното през 2019 г. платно за Бургас. Пътноподдържащото дружество Автомагистрали очаква ремонтните дейности на виадуктите по АМ „Тракия“ да бъдат завършени преди началото на активния туристически сезон, т.е. до 1 юли 2020 г. За улеснение на трафика в края на работната седмица, всеки петък от 14 ч. ще има две ленти за Бургас и една за София. В неделя от 14 ч. до 10 ч. в понеделник, ще има две ленти за София и една за Бургас.

 

Рехабилитацията на магистралата ще струват 25 млн. лева с ДДС. Инвестицията ще включва ремонт на пътни плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели. Към момента се извършва и ремонт на долното строене на съоръженията, като са изпълнени около 80% от дясното и към 30% от лявото платно.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Водещи фирми участват в онлайн „Национални дни на кариерата“

  Днес, 25 март 2020 г., продължава форумът „Национални дни на кариерата“ – 2020, който тази година се провежда в онлайн формат в три поредни дни – от 24 до 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Срещата си с компаниите потребителите могат да осъществят чрез чат интервюта.

 • Commerzbank наема IT специалисти за офиса си в София

  Още в края на 2019 г. водещата немска банка Commerzbank обяви, че обмисля откриването на IT хъб България. До края на 2020 г. банката планира да разкрие 100 работни места в столицата, които да достигнат 400 до края на 2022 г., научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Career Show ви кани на „Онлайн HR кафе“

  Водещото експо за квалифицирани кадри Career Show организира седмични онлайн дискусии „Online HR Café: Home office discussion“, с цел обмяна на опит и добри практики между специалистите по Човешки ресурси и улеснено справянето с извънредната ситуация в страната.

 • Един работен ден на инж. Емил Петков от ЛЕМ България

  Лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере защо, екипът на Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той.

 • Инж. Топчийска – дамата начело на Smart Factory на Шнайдер

  В своята кариера инж. Мария Топчийска работи в редица български и чуждестранни предприятия, както и като външен консултант на Schneider Electric. Преди две години заема позицията мениджър „Индустриализация и поддръжка“ в производствената компания.

 • Един работен ден на инж. Илчев от Костал

  Работата в Костал среща инж. Илчев с екип, в който взаимната подкрепа е условие за отличното изпълнение на работните задължения, а предизвикателствата са част от създаването на иновативни решения и път към индивидуалното професионално израстване.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6