Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Започнаха ремонтни дейности по АМ „Тракия” за 25 млн. лева 23.03.2020 г.

Стартира ремонтът на платното за гр. София на 5 виадукта по АМ „Тракия“, научи Борса.bg от Economic.bg. Ремонтно-възстановителните дейности ще се извършват в лявото платно на съоръженията при 13-и, 15-и, 17-и, 18-и и 20-и километър на автомагистралата.

 

 

Движението между 9-и и 23-и километър, което е участък с дължина близо 14 km, ще се извършва двупосочно в обновеното през 2019 г. платно за Бургас. Пътноподдържащото дружество Автомагистрали очаква ремонтните дейности на виадуктите по АМ „Тракия“ да бъдат завършени преди началото на активния туристически сезон, т.е. до 1 юли 2020 г. За улеснение на трафика в края на работната седмица, всеки петък от 14 ч. ще има две ленти за Бургас и една за София. В неделя от 14 ч. до 10 ч. в понеделник, ще има две ленти за София и една за Бургас.

 

Рехабилитацията на магистралата ще струват 25 млн. лева с ДДС. Инвестицията ще включва ремонт на пътни плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели. Към момента се извършва и ремонт на долното строене на съоръженията, като са изпълнени около 80% от дясното и към 30% от лявото платно.

 

Източник на снимковия материал: pexels.com

HR новини

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6