Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Заводът на Schneider Electric със сертификат за Smart Factory 20.11.2019 г.

Заводът на Schneider Electric в гр. Пловдив получи международен сертификат, с който официално става Smart Factory, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 

 

Това е най-високият вътрешен стандарт за индустриално производство, автоматизация и ефективно управление на процесите на групата Schneider. Така заводът на фирмата става първи с подобно отличие на територията на Източна Европа и втори на континента.

 

Сертификатът показва най-високото ниво на технологично развитие в предприятието. Повече от 65% от процесите в производството на Schneider Electric са напълно автоматизирани, като непрекъснато се въвеждат нови технологични и дигитални решения.

 

Внедрени са Building Management система (BMS) за управление на сградата, както и система за енергиен мениджмънт. Благодарение на тях, заводът на Schneider Electric е първият у нас със стандарт за енергийно управление ISO 50001. За поддръжката на машините и съоръженията в базата на Schneider Electric служи разработеното от компанията софтуерно приложение с добавена реалност EcoStruxure Augmented Operator Advisor.

 

„Горд съм, че бяхме отличени с най-високия сертификат на Schneider Electric, благодарение на който заводът ни ще бъде демонстрационен Smart Factory център за 14 страни. Ще посрещнем всички, включително и бъдещи инвеститори от чужбина, които биха искали да се запознаят отблизо с нашите системи за управление, ефективност и поддръжка“, заяви г-н Реми Борел, управител на завода на Schneider Electric в гр. Пловдив.

 

Източник на снимковия материал: Schneider Electric

HR новини

 • Обявиха 100-те топ HR професионалисти в България

  Обявиха победителите в класацията на Career Show Index – „Топ 100 HR професионалисти в България“. Индексът ежегодно отличава вдъхновяващите примери за висок професионализъм в сферата на човешките ресурси в България.

 • Ели Стойнева от Top Skills е сред 100-те Топ HR специалисти

  Г-жа Ели Стойнева от водещата агенция за подбор на персонал Top Skills Recruitment се класирана сред най-добрите HR професионалисти в България в индекса Топ 100 HR професионалисти в България на Career Show Index 2021.

 • Гласувайте за Топ 100-те HR професионалисти в България

  До 15 юли т.г. продължава гласуването за Топ 100 HR професионалисти в България, които ще бъдат финалисти в класацията Career Show Index 2021. Индексът има за цел да отличи специалистите, които имат положително влияние върху развитието на пазара на труда.

 • Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма

  Helevator e първата безплатна „облачна“ стажантска програма в България, която се организира от технологичния консултант HeleCloud. Тя предлага възможност на младите студенти да работят на най-модерните облачни технологии.

 • R&M България Производство с номинация на наградите на БФБЛ

  R&M България Производство участва в надпреварата за отличието в категория „Инвестиция в човешкия капитал и условията на труд“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

 • Кандидатствайте за Career Show Awards до 25 юни

  За поредна година водещите награди за най-добър работодател в България – Career Show Awards, ще отличат постиженията на десетки компании в сферата на работодателската марка и развитие на човешкия ресурс, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6