Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Заводът на Schneider Electric със сертификат за Smart Factory 20.11.2019 г.

Заводът на Schneider Electric в гр. Пловдив получи международен сертификат, с който официално става Smart Factory, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 

 

Това е най-високият вътрешен стандарт за индустриално производство, автоматизация и ефективно управление на процесите на групата Schneider. Така заводът на фирмата става първи с подобно отличие на територията на Източна Европа и втори на континента.

 

Сертификатът показва най-високото ниво на технологично развитие в предприятието. Повече от 65% от процесите в производството на Schneider Electric са напълно автоматизирани, като непрекъснато се въвеждат нови технологични и дигитални решения.

 

Внедрени са Building Management система (BMS) за управление на сградата, както и система за енергиен мениджмънт. Благодарение на тях, заводът на Schneider Electric е първият у нас със стандарт за енергийно управление ISO 50001. За поддръжката на машините и съоръженията в базата на Schneider Electric служи разработеното от компанията софтуерно приложение с добавена реалност EcoStruxure Augmented Operator Advisor.

 

„Горд съм, че бяхме отличени с най-високия сертификат на Schneider Electric, благодарение на който заводът ни ще бъде демонстрационен Smart Factory център за 14 страни. Ще посрещнем всички, включително и бъдещи инвеститори от чужбина, които биха искали да се запознаят отблизо с нашите системи за управление, ефективност и поддръжка“, заяви г-н Реми Борел, управител на завода на Schneider Electric в гр. Пловдив.

 

Източник на снимковия материал: Schneider Electric

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6