Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Заводът на Schneider Electric със сертификат за Smart Factory 20.11.2019 г.

Заводът на Schneider Electric в гр. Пловдив получи международен сертификат, с който официално става Smart Factory, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 

 

Това е най-високият вътрешен стандарт за индустриално производство, автоматизация и ефективно управление на процесите на групата Schneider. Така заводът на фирмата става първи с подобно отличие на територията на Източна Европа и втори на континента.

 

Сертификатът показва най-високото ниво на технологично развитие в предприятието. Повече от 65% от процесите в производството на Schneider Electric са напълно автоматизирани, като непрекъснато се въвеждат нови технологични и дигитални решения.

 

Внедрени са Building Management система (BMS) за управление на сградата, както и система за енергиен мениджмънт. Благодарение на тях, заводът на Schneider Electric е първият у нас със стандарт за енергийно управление ISO 50001. За поддръжката на машините и съоръженията в базата на Schneider Electric служи разработеното от компанията софтуерно приложение с добавена реалност EcoStruxure Augmented Operator Advisor.

 

„Горд съм, че бяхме отличени с най-високия сертификат на Schneider Electric, благодарение на който заводът ни ще бъде демонстрационен Smart Factory център за 14 страни. Ще посрещнем всички, включително и бъдещи инвеститори от чужбина, които биха искали да се запознаят отблизо с нашите системи за управление, ефективност и поддръжка“, заяви г-н Реми Борел, управител на завода на Schneider Electric в гр. Пловдив.

 

Източник на снимковия материал: Schneider Electric

HR новини

 • Един работен ден на инж. Елисавет Стаму от ЛЕМ България

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и дори в начин на мислене и какво сподели г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, пред екипа на Инженер.bg.

 • Един работен ден на инж. Самоковлиев от Костал

  Да си част от света на Kostal означава да се наредиш сред първенците в глобалния аутомотив бранш и да не отстъпваш нито крачка назад от най-високите стандарти за качество, прецизност и високи резултати. В тези челни редици застава и Костал Аутомотив България.

 • „Ден на сини кариери“ ще се проведе във Варна

  Морето ви привлича неудържимо? Мечтаете за кариера в областта на корабостроенето, морския транспорт, круизния туризъм или офшорния добив на нефт и газ? Тогава не пропускайте да посетите традиционното информационно събитие „Ден на сини кариери“!

 • ОПРЧР осигурява детски кътове за 200 фирми

  От началото на следващата година Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) ще осигури възможността на 200 работодатели да разкрият детски кътове за децата на своите служители в компанията, научи Борса.bg от МТСП.

 • Адастра България ще представи кариерни възможности

  На 20-ти ноември, в 17:30 ч., Адастра България, част от глобалната ИТ компания Адастра, предлагаща услуги и решения в областта на обработката, анализа и складирането на данни, ще представи иновативни технически решения и кариерни възможности във фирмата.

 • MTG се включи в кампанията „Гордея се с труда на моите родители“

  В навечерието на Деня на народните будители, 1 ноември, българският металургичен холдинг Метал Технолоджи Груп (MTG) посрещна деца на свои служители в рамките на кампанията „Гордея се с труда на моите родители”, съобщиха за Борса.bg от MTG.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6