Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Нови заводи ще бъдат изградени в Тракия икономическа зона 08.04.2021 г.

Три нови завода в Тракия икономическа зона (ТИЗ) ще бъдат изградени през 2021 г., съобщи изпълнителният директор на ТИЗ г-н Пламен Панчев. Те ще бъдат на обща стойност над 100 млн. лв., предаде Plovdiv24.bg.

 

 

Панчев коментира още, че поради пандемията има производства, които са свити, някои фирми са били много затруднени, а други са сменили профила на производството. Като добър пример обаче директорът на ТИЗ посочи немският концерн Liebherr, реализирал значителни обеми на своето производство. Заводите за автомобилни части имат проблеми, но благодарение на добрия бизнес климат работят на пълни обороти.

 

Регистриран е сериозен ръст в преработвателната индустрия, концентрирана в зоните Марица и Куклен и през следващата година се очаква реализирането на две нови инвестиции в селскостопанския сектор, допълни Пламен Панчев. 

Правителството е предвидило общо 400 млн. лв. за развитие на индустриалните паркове, а преди няколко месеца бе приет и Закон за индустриалните паркове, което дава възможност да се продължи напред, коментира изпълнителният директор на ТИЗ. 

 

На територията на индустриална зона „Марица“ е разположено производственото дружество Либхер-Хаусгерете Марица, което е част от направлението за бяла техника на Liebherr.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: tez.bg

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6