Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Железопътен проект в Сърбия ще бъде завършен до края на 2024г. 15.03.2023 г.

In Albanian  In English  In Macedonian   In Romanian  In Serbian

 

Изграждането на бързата железопътна линия Нови Сад – Суботица ще бъде завършено, както е планирано, до края на 2024 г., обяви Горан Весич, сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата, след среща на работната група, която наблюдава динамиката на работата по железопътния участък. Това научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Участъкът Нови Сад – Суботица е с дължина 108.2 km, като работите включват изграждането на две железопътни линии, водещи до границата с Унгария, близо до град Келебия, и реконструкцията на девет железопътни гари. Предвижда се и изграждането на железопътни възли в Нови Сад, Врбас и Суботица.

 

Отсечката Нови Сад – Суботица ще има общо 49 надлеза, подлеза и виадукта, като най-големият виадукт ще бъде изграден край Врбас и ще бъде дълъг 1600 m.

 

Чрез бързата железопътна линия се очаква през 2025 г. за разстоянието между Белград и Будапеща да са необходими по-малко от три часа.

 

Източник на снимковия материал: canva.com 

HR новини

 • Предстои ежегодния индекс на Career Show за влиятелна ИТ личност

  До 31 март 2023 г. можете да се включите в номинациите на тазгодишното издание на индекса „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България“, организиран от Career Show, който цели да отличи постиженията на българските ИТ специалисти.

 • Била България има нов оперативен директор

  Валтер Волф е новият главен оперативен директор на Била България, научи Борса.bg. Благодарение на огромния си опит в сферата на продажбите и логистиката, той ще помогне за модернизацията и развитието на физическите магазини от веригата.

 • Филип Морис България с нов генерален мениджър

  От началото на месец март постът генерален мениджър на компания Филип Морис България се заема от Демиан Пинтос, научи Борса.bg. Г-н Пинтос ще продължи изпълнението на мисията на компанията за бъдеще без цигарен дим у нас. Също така ще развие бизнеса.

 • СИДНТ с ново ръководство и визия за развитие

  Радослав Петков е новият председател на Управляващия борд на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии (СИДНТ), избран заедно с другите членове от Общото събрание на организацията на 17 февруари т.г., научи Борса.bg от БТА.

 • Камарата на строителите в България с нов изпълнителен директор

  Арх. Иван Несторов е новият изпълнителен директор на Камарата на строителите в България (КСБ), избран от Управителния съвет на основание дългогодишния му опит в областта, научи Борса.bg от прессъобщение на организацията.

 • Надежда Василева поема главния ръководен пост в Adecco България

  Новоназначеният изпълнителен директор на Adecco България е г-жа Надежда Василева, научи Борса.bg от Economy.bg. Дейността ѝ ще бъде свързана с развитието и разрастването на компанията в синхрон със заложените цели и политики на глобалния лидер в HR услугите.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6