Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Екстрапак с три нови линии за нетъкан текстил 23.04.2021 г.

Великотърновският производител на торбички и опаковки Екстрапак е инвестирал  3.5 млн. евро в три нови линии за нетъкан текстил, с което общият им брой става пет, съобщи Capital.bg. Всички линии са разположени в третия завод на компанията, който се намира край Велико Търново.

 

 

Оборудването е закупено от чужбина, но сглобяването му е извършено от служители на Екстрапак, за да бъдат спестени затрудненията при пътуване на техническите специалисти на доставчиците. Самата конструкция е била изработена от варненска компания.

 

На новата линия ще се произвежда нетъкан текстил spunbond, който се използва за продукти в леката промишленост – мебели, домашен текстил, детски колички и др.

 

Инвестицията на компанията е предизвикана от тенденцията за скъсяване на веригите и засиленото търсене на продукти от местни доставчици в Европа.

 

Екстрапак е в процес на разширяване на базата си чрез изграждане на четвърти завод, тъй като със сегашния капацитет на работа не успява да задоволи търсенето на машинно направени хартиени торбички.

 

Източник на снимковия материал: Екстрапак

HR новини

 • ManpowerGroup представя кариерните очаквания на младите таланти

  Кое е най-важното за младите хора при избора на работодател? Какво очакват студентите от бъдещите си ръководители? Разберете на онлайн събитието „Кариерните очаквания на младите таланти“ на 19 май от 18:00 ч.

 • Джи Пи Груп отново отваря вратите си за стажанти

  Джи Пи Груп обяви, че ще стартира своята стажантска програма, за която набира кандидати в София, Бургас, Шумен и Пловдив. Основната цел на стажа е да подкрепи студентите по пътя на тяхното образование, предоставяйки им практически опит в реална среда.

 • Един работен ден на Моника Пейчева от АК Магнит

  Новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Моника Пейчева, вече повече от 4 години работи като машинен оператор във водещата производствена компания АК Магнит. Вижте какво сподели тя пред екипа ни в следващите редове...

 • Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

  Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които полагат усилия, за да развиват сектора.

 • Нора Бешкова е новият мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин

  Нора Бешкова поема позицията мениджър „Търговски маркетинг“ на Девин ЕАД. Тя ще ръководи и развива присъствието на марките DEVIN, Granini и Red Bull в над 35 000 обекта от търговската мрежа в цялата страна, научи Борса.bg от дружеството.

 • Сентилион внедрява нова cloud базирана ERP система

  „В един проект, който ще обхване всички отдели в компанията, ще оптимизираме, обновим и надградим съществуващите и установени практики в Сентилион, за да докажем за пореден път, че иновацията е в сърцата на всички служители“, коментираха от Сентилион.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6