Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Европейски автомобилни клъстери се обединяват 14.03.2019 г.

Девет европейски автомобилни клъстера, включително и български, се обединяват, за да работят съвместно по общи проекти. Партньорството им ще създаде Европейска мрежа на автомобилните клъстери (EACN), чиято основна цел ще бъде обмен на знания, информираха за Борса.bg от Българска стопанска камара.

 

 

Организациите, които ще участват в EACN са Automotive-bw (Германия), Bayern Innovativ (Германия), Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (Испания), Galician Automotive Cluster (Испания), European Automotive Strategy Network (Нидерландия), Сдружение „Аутомотив Клъстер България” (България), Pôle Véhicle du Futur (Франция), Сръбски Автомобилен Клъстер (Сърбия) и Silesia Automotive & Advanced Manufacturing (Полша).

 

Целта на обединението е обмен на опит и знания в сферата на продуктите, производството, процесите, персонала, както и организация и участие в различни инициативи като изложения, уъркшопи и др.

 

Участниците в Европейската мрежа на автомобилните клъстери са над 1 400, включително изследователски институти и компании, от които над половината са малки и средни предприятия. Всички те са насочили своето развитие към Индустрия 4.0, Завод на бъдещето и Промишлена модернизация. 

 

Повече информация можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Колко нови работни места създадоха чуждите инвестиции през 2018

  През изминалата 2018 г. преките чуждестранни инвестиции в страната са създали 7 398 нови работни места, показва ново проучване за атрактивността на Европа като инвестиционна дестинация на консултантската компания EY, научи Борса.bg от компанията.

 • Приключи проектът „Уча и се развивам в ЧЕЗ“

  Приключи стартиралият през март 2018 г. проект на ЧЕЗ България „Уча и се развивам в ЧЕЗ“. Той имаше задачата да развие важни умения на работещите в компанията и в него се включиха 367 служители от градовете София, Благоевград, Плевен и Монтана.

 • Един работен ден на инж. Ина Димитрова от Строително оборудване

  Днес ще ви срещнем с едно младо и вдъхновено момиче от екипа на Строително оборудване ЕООД, част от групата на Husqvarna. Герой в рубриката „Един работен ден на...“ е Ина Димитрова, инженер в отдел „Конструктивен“ в русенското предприятие.

 • Ускори кариерата си със Scale Up Your Career

  Искаш ли да се впуснеш в приключението "Мисия-моята нова кариера"? Конференцията от ново поколение Scale Up Your Career ще се проведе на 26 септември 2019 г. и ще събере на едно място всичко, което ти е необходимо за старта на една вълнуваща кариера.

 • Kaufland България с нов директор "Човешки ресурси"

  Милена Караилиева е новият директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитието на човешкия капитал на компанията, както и за утвърждаването на нейната работодателска марка.

 • Райхле и Де-Масари връчи вътрешни награди за сътрудничество

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън връчи вътрешнофирмени награди за добро сътрудничество, а големият победител е IT отделът. Сътрудничеството е сред най-важните корпоративни ценности за компанията, част от швейцарската група Reichle & De-Massari AG.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6