Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Европейски автомобилни клъстери се обединяват 14.03.2019 г.

Девет европейски автомобилни клъстера, включително и български, се обединяват, за да работят съвместно по общи проекти. Партньорството им ще създаде Европейска мрежа на автомобилните клъстери (EACN), чиято основна цел ще бъде обмен на знания, информираха за Борса.bg от Българска стопанска камара.

 

 

Организациите, които ще участват в EACN са Automotive-bw (Германия), Bayern Innovativ (Германия), Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (Испания), Galician Automotive Cluster (Испания), European Automotive Strategy Network (Нидерландия), Сдружение „Аутомотив Клъстер България” (България), Pôle Véhicle du Futur (Франция), Сръбски Автомобилен Клъстер (Сърбия) и Silesia Automotive & Advanced Manufacturing (Полша).

 

Целта на обединението е обмен на опит и знания в сферата на продуктите, производството, процесите, персонала, както и организация и участие в различни инициативи като изложения, уъркшопи и др.

 

Участниците в Европейската мрежа на автомобилните клъстери са над 1 400, включително изследователски институти и компании, от които над половината са малки и средни предприятия. Всички те са насочили своето развитие към Индустрия 4.0, Завод на бъдещето и Промишлена модернизация. 

 

Повече информация можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Г-жа Пенева от КонтурГлобал е член на Комисията по етика на БАУХ

  Радостина Пенева, мениджър „Човешки ресурси“ в КонтурГлобал Марица Изток 3, бе избрана за член на Комисията по професионална етика на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), информираха за Борса.bg от компанията.

 • Деница Борисова от Фесто Производство е в ръководството на БАУХ

  Деница Борисова, ръководител на отдел „Човешки Ресурси и правен“ на Фесто Производство, бе избрана за председател на Комисията по професионална етика на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), информираха от Фесто Производство.

 • През май ще се проведе традиционната международна HR конференция

  На 30 и 31 май 2019 г. в курортния комплекс Боровец, в хотел Рила ще се проведе традиционната международна HR конференция, информираха за Борса.bg организаторите на събитието – Българска асоциация за управление на хора (БАУХ).

 • ТУ-Варна приветства своя нов ректор

  На 22 март 2019 г. се проведе Общо събрание на Технически университет – Варна, по време на което бе избран нов ректор, информираха за Борса.bg от висшето учебно заведение. Поста вече заема проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, който получи мандат за периода 2015-2019 г.

 • Нови 200 работни места ще разкрие Software Group

  ИТ компанията Software Group планира да разкрие нови 200 работни местна у нас до 2021 г., научи Борса.bg. Българското дружество работи с над 150 клиенти в 70 страни. Досега у нас в Software Group са назначени над 350 специалисти.

 • Семейството на Huawei набира нови попълнения за България

  „Екипът ни в България се разраства и може би търсим точно теб! Разгледай отворените позиции”, с тези думи от Huawei България приканват всички вас да кандидатствате за някои от свободните позиции, които предлага компанията.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6