Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ЕБВР със стратегия за икономическото възстановяване на Румъния 08.05.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

На 24 април 2020 г. Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) одобри новата си стратегия за възстановяване на икономиката в Румъния, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Документът ще ръководи инвестициите и ангажираността на банката в страната през следващите пет години.

 

 

Инвестициите на банката ще бъдат насочени към възстановяване на областите в Румъния, които се нуждаят от най-голяма подкрепа – изграждане на инфраструктура, повишаване на производителността на частния сектор и по-нататъшно развитие на финансовия сектор. ЕБВР ще работи с румънските компании за подобряване на тяхната конкурентоспособност, създаване на по-иновативни продукти и процеси, както и внедряване на нови технологии.

 

Банката ще продължи да подкрепя диверсификацията във финансовия сектор, като допринася за развитието на местните капиталови пазари и финансови решения. За увеличаване на достъпа до финансиране за малки и средни предприятия, ЕБВР ще си сътрудничи с други банки и небанкови финансови институции.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6