Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ЕБВР с програма за насърчаване на иновативни предприятия у нас 07.06.2019 г.

Стартира пилотната програма на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за насърчаване на иновативни малки и средни предприятия в България, Румъния и Латвия, научи Борса.bg. Общата стойност на проекта е 20 млн. евро от бюджета на ЕС за периода 2021 – 2027 г.

 

 

Програмата ще подпомага както традиционни малки и средни предприятия с персонал до 250 служители, така и по-големи дружества с до 3000 работници.

 

Средствата по проекта ще бъдат разпределени в три направления. Като първа насока са включени кредитните линии към партньорски банки в Румъния за инвестиции в иновативни дружества. Второто направление е насочено към подобряването на капацитета чрез консултации и обучения в България и Румъния, а третото – към техническата помощ на „зелени“ иновации за клиенти на ЕБВР в трите държави.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Career Show Index отличи топ 50 на най-добрите работодатели

  Обявиха 50-те най-добри работодатели в престижната класация Career Show Index 2020, съобщиха за Борса.bg организаторите на Career Show. Индексът e на база представянето на работодателите в най-престижните бизнес награди през последните три години.

 • А1 организира онлайн събития за личностно развитие

  Българският телеком А1 организира поредица от онлайн срещи, за да помогне на младите специалисти, които мечтаят за успешна кариера, научи Борса.bg от компанията. За програмата и как да се включите в събитията вижте в следващите редове...

 • Иван Иванов е избран за председател на Български ВиК холдинг

  Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) инж. Иван Иванов e избран за председател на Управителния съвет (УС) на Български ВиК холдинг ЕАД, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 • Career Show ще се проведе на 24 ноември 2020

  Във връзка с обстановката в световен мащаб по повод COVID-19 водещото експо за квалифицирани кадри Career Show ще се проведе на 24 ноември 2020 г. вместо на 10 септември 2020 г., съобщиха за Борса.bg организаторите.

 • Един работен ден на инж. Милен Петров от БКК 95

  Днес в рубриката „Един работен ден на...“ ще ви срещнем с инж. Милен Петров, производствен директор в БКК 95 ООД, за да ви разкажем защо е избрал именно тази професия и как преминава неговият работен ден. Ще научим какви са неговите професионални мечти и как ги постига. Отговорът на тези и още много интересни факти от професионалното му ежедневие четете в следващите редове.

 • Включете се в конкурса „Моята професия – моето бъдеще”

  Мечтаете ли за кариерно развитие в успешна компания на българския пазар? Чудесно, защото стартира кампанията „Моята професия – моето бъдеще”, научи Борса.bg от организаторите. Целта на инициативата е да стимулира творческия потенциал и изява на студентите.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6