Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ЕБВР отпуска средства на фармацевтичната група Dona 04.08.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Dona Group, една от най-големите вертикално интегрирани фармацевтични компании в Румъния, ще получи 12.5 милиона евро, отпуснати от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), за да подкрепи плановете си за разширяване и надграждане на услугите, научи Борса.bg от Balkanengieer.com.

 

 

Заемът от ЕБВР ще подкрепи тригодишния план за капиталови разходи на групата и ще консолидира пазарната ѝ позиция чрез придобиване на лицензи, като по този начин ще разшири търговска си мрежа с около 48 нови аптеки до края на 2023 г. (увеличение от 11%) и ще обнови вече съществуващите си аптеки.

 

Средствата също така ще подпомогнат по-нататъшното развитие на бизнеса на едро на Dona Group чрез закупуване на оборудване, необходимо за неотдавнашното разширяване на складовата мрежа, както и за вътрешната организация на транспортните услуги чрез развитието на собствена транспортна компания Dona Cargo.

 

Наред с други функции, проектът ще въведе нова, възпроизвеждаема и вътрешно акредитирана програма за обучение, подобряваща уменията на до 240 души в партньорство с местни професионални училища или университети.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com

HR новини

 • Джакопо Андреозе ще застане начело на Angelini Pharma

  Начело на фармацевтичната компания Angelini Pharma предстои да застане Джакопо Андреозе, научи Борса.bg от Karieri.bg. Компанията работи в областта на мозъчното здраве, психичното здраве, епилепсията и потребителското здравеопазване.

 • Кока-Кола ХБК България има нов директор „Техническа функция“

  Ренато Беритич поема позицията директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg от Actualno.bg. Една от главните цели на новият директор е да наеме близо 450 професионалисти, които да отговарят за различните дейности в производството.

 • Visteon избра Велизар Димов за поста вицепрезидент „Инженеринг“

  Г-н Велизар Димов зае поста вицепрезидент „Инженеринг“ за Европа на глобалната компания, специализирана в автомобилните технологии, Visteon, като той е първият българин, който ще ръководи инженеринговите ѝ дейности, научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Менпауър България излъчи юбилеен епизод на Клуб HR навигатор

  На 29 октомври Менпауър България излъчи 10-ти юбилеен епизод на Клуб HR навигатор, научи Борса.bg от компанията. Дискутираната тема бе за кариерното ориентиране на младежите и рецептата за успешен старт в професионалната им кариера.

 • Какво сочи проучване на Career Show за заплащането в ИТ сектора

  Career Show проведе проучване за удовлетвореността от работното място, което разглежда перспективите за развитие в ИТ сектора, съобщиха за Борса.bg от организацията. Анализът на резултатите разкрива интересни детайли.

 • Предстои двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022

  На 29 и 30 ноември 2022 г. ще се проведе двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022, в което представители от световни ИТ компании ще бъдат специални гост лектори, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6