Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ЕБВР отпуска средства на фармацевтичната група Dona 04.08.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Dona Group, една от най-големите вертикално интегрирани фармацевтични компании в Румъния, ще получи 12.5 милиона евро, отпуснати от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), за да подкрепи плановете си за разширяване и надграждане на услугите, научи Борса.bg от Balkanengieer.com.

 

 

Заемът от ЕБВР ще подкрепи тригодишния план за капиталови разходи на групата и ще консолидира пазарната ѝ позиция чрез придобиване на лицензи, като по този начин ще разшири търговска си мрежа с около 48 нови аптеки до края на 2023 г. (увеличение от 11%) и ще обнови вече съществуващите си аптеки.

 

Средствата също така ще подпомогнат по-нататъшното развитие на бизнеса на едро на Dona Group чрез закупуване на оборудване, необходимо за неотдавнашното разширяване на складовата мрежа, както и за вътрешната организация на транспортните услуги чрез развитието на собствена транспортна компания Dona Cargo.

 

Наред с други функции, проектът ще въведе нова, възпроизвеждаема и вътрешно акредитирана програма за обучение, подобряваща уменията на до 240 души в партньорство с местни професионални училища или университети.

 

Източник на снимковия материал: unsplash.com

HR новини

 • Начело на SAP България застава Здравко Пешаков

  Здравко Пешаков e новият управляващ директор на SAP България, научи Борса.bg. По-този начин компанията предприема целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза.

 • В Интер Експо Център се проведе HR week 2022

  От 11 до 15 юли се проведе HR week 2022 в Интер Експо Център –София, научи Борса.bg. Oрганизатор на събитието бе To The Top agency. В рамките на форума се проведоха 4 семинара с доказани професионалисти в конкретните области, които споделиха повече за трудностите.

 • Career Show организира дискусионен форум за работата от вкъщи

  На 21 юли 2022 г. се проведе онлайн събитието Remote, организирано от Career Show и насочено към дистанционната работа. Основната тема бе новото „нормално“ и дали офис атмосферата може да бъде заменима? Водещи работодатели споделиха съвети.

 • Качествата на добрия HR специалист според NSR – HR & Consulting

  Терминът „управление на човешките ресурси“ описва мениджмънта и развитието на служителите в една организация. Тук се включват всички дейности, които са свързани с управлението на човешкия капитал в организацията.

 • С празнична церемония Manpower България откри новия си офис

  В края на месец юни т.г. Manpower България организира празнична церемония по случай откриването на новия си офис в гр. София, научи Борса.bg. Събитието се състоя в Бизнес център GORA(Green Office and Residential Area), където е и новооткритият им офис.

 • Социална кампания на Career Show стимулира мотивацията

  За втора година екипът на Career Show обединява родни популярни лица в социалната си кампания под наслов #СтигаМрънка, научи Борса.bg. Известни личности, творци и инфлуенсъри се включиха в инициативата, която цели да провокира хората в посока развитие.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6