Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Дронамикс ще си партнира с австралийска компания 29.07.2022 г.

In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Австралийската компания Quickstep Holdings Limited, производител на композитни решения за авиоиндустрията, и българският стартъп за безпилотни товарни превози с транспортни дронове Дронамикс (Dronamics) обявиха партньорски взаимоотношения, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 

 

Партньорство бе обявено на международното авиошоу във Фарнборо, Англия, а меморандумът предвижда Quickstep да предостави инженеринг и производствени услуги на Дронамикс за ускоряване на производството на товарния дрон Black Swan.

 

До 31 октомври 2022 г. се очаква преговорите между компаниите да достигнат до обвързващо споразумение за Фаза 1 (Прототип), а първият дрон по линия на партньорството се очаква да бъде доставен през 2023 г. Плановете предвиждат също и прогресивно увеличаване на производството на товарни дронове през следващите четири години.

 

Наскоро Дронамикс стана първата компания за товарни дронове, която получи европейски лиценз. Българското дружество възнамерява да започне търговски операции в Европа още преди края на 2022 г., а в Австралия – от 2023 г. Акциите на компанията са поскъпнали с над 6% през последните 6 месеца, а пазарната ѝ капитализация достига 12.6 млн. лева.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com 

HR новини

 • Джакопо Андреозе ще застане начело на Angelini Pharma

  Начело на фармацевтичната компания Angelini Pharma предстои да застане Джакопо Андреозе, научи Борса.bg от Karieri.bg. Компанията работи в областта на мозъчното здраве, психичното здраве, епилепсията и потребителското здравеопазване.

 • Кока-Кола ХБК България има нов директор „Техническа функция“

  Ренато Беритич поема позицията директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg от Actualno.bg. Една от главните цели на новият директор е да наеме близо 450 професионалисти, които да отговарят за различните дейности в производството.

 • Visteon избра Велизар Димов за поста вицепрезидент „Инженеринг“

  Г-н Велизар Димов зае поста вицепрезидент „Инженеринг“ за Европа на глобалната компания, специализирана в автомобилните технологии, Visteon, като той е първият българин, който ще ръководи инженеринговите ѝ дейности, научи Борса.bg от Economy.bg.

 • Менпауър България излъчи юбилеен епизод на Клуб HR навигатор

  На 29 октомври Менпауър България излъчи 10-ти юбилеен епизод на Клуб HR навигатор, научи Борса.bg от компанията. Дискутираната тема бе за кариерното ориентиране на младежите и рецептата за успешен старт в професионалната им кариера.

 • Какво сочи проучване на Career Show за заплащането в ИТ сектора

  Career Show проведе проучване за удовлетвореността от работното място, което разглежда перспективите за развитие в ИТ сектора, съобщиха за Борса.bg от организацията. Анализът на резултатите разкрива интересни детайли.

 • Предстои двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022

  На 29 и 30 ноември 2022 г. ще се проведе двудневното онлайн събитие Career Show Tech 2022, в което представители от световни ИТ компании ще бъдат специални гост лектори, съобщиха за Борса.bg организаторите от Career Show.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6