Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Дитсманн Енергоремонт модернизира ТЕЦ „Варна” за 11.5 млн. лева 27.05.2020 г.

Дружеството за ремонт на енергийни съоръжения Дитсманн Енергоремонт холдинг, част от нидерландската група Dietsmann, ще бъде изпълнител на проект в ТЕЦ „Варна”, научи Борса.bg. Сделката е на стойност 11.5 млн. лева.

 

 

Обществената поръчка включва ремонт на основните съоръжения на блокове 4, 5 и 6 на електроцентралата – единствените от шестте блока, които биха могли да работят с основно гориво природен газ вместо въглища. След изпълнението на проекта, който трябва да бъде завършен за около година, централата ще разполага с по-голяма мощност и съответно ще може да печели по-голяма част от търговете за студен резерв или да участва директно на енергийната борса.

 

Освен този ключов проект, Дитсманн Енергоремонт холдинг ще изпълнява и отделна поръчка за изграждане на нови димоотходи на трите блока в ТЕЦ „Варна” на стойност почти 3 млн. лева без ДДС. Очаква се ремонтът да приключи до края на юли 2021 г.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6