Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Газопроводът между България и Унгария е наполовина завършен 31.07.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Румънската държавна газопреносна компания Transgaz е завършила изграждането на 215 km от газопровода БРУА, свързващ България с Румъния, Унгария и Австрия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е част от първата фаза на проекта на стойност 560 млн. евро.

 

 

Проектът предвижда изграждането на тръбопровод, който да преминава през 11 румънски окръга, с обща дължина от 550 km на територията на Румъния. Максималният капацитет ще бъде в размер на 1.5 и 4.4 млрд. m3 газ годишно съответно в посока към България и Унгария.

 

Освен изградените до момента 215 km тръбопровод изпълнителят е построил и три компресорни станции. При финализиране на първата фаза на проекта двупосочният пренос на природен газ ще се осъществява към България чрез интерконектора Гюргево-Русе, a към Унгария – чрез интерконектора Хория-Чанадпалота.

 

Източник на снимковия материал: Transgaz

HR новини

 • Луфтханза Техник София с отворена позиция за авиобояджия

  Луфтханза Техник София обяви свободна позиция за длъжност „Авиобояджия“ (Aircraft Painter). Необходимо е кандидатите да притежават компютърна грамотност, познания по английски език, както и тригодишен опит в сферата на авиобояджийството.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • Предстои есенен кариерен форум в СУ „Св. Климент Охридски“

  На 20 октомври 2020 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Германо-Българската индустриално търговска камара организират есенен форум на кариерното развитие, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Инженер.БГ също ще се включи.

 • Career Show обяви Топ 100 на HR професионалистите в България

  Малко след обявяването на 50-те най-добри работодатели в страната, Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България“, чиято цел бе да се откроят личностите, които стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • Един работен ден на Райна Върбанова от Сентилион

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образование в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като извор на вдъхновение.

 • Career Show ще излъчи Топ 100 на HR професионалистите в България

  Career Show стартира индекса „Топ 100 HR професионалисти в България", съобщиха за Борса.bg организаторите. Целта на индекса е да покаже кои личности стоят зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6