Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

ВиК Пловдив е победителят в състезанието по скрити течове на БАВ 25.05.2023 г.

На 11 май 2023 г. Българската асоциация по водите (БАВ) в партньорство със Съюза на ВиК операторите в България проведе специализираното професионално състезание по откриване на скрити течове, съобщиха за Борса.bg от БАВ. В състезанието участваха 12 отбора от ВиК дружества от цялата страна.

 

 

По регламент надпреварата се проведе на територията на дружеството победител в предходното издание, а именно „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД – Разград. Домакините бяха подготвили за трасе на състезанието част от улица, недалеч от центъра на града. Състезателната част приключи с отчитане и проверка на резултатите, като откритият теч бе незабавно отстранен.

 

Според точкова система бяха определени и призьорите, които са:

 

 1. Представителите на ВиК Пловдив спечелиха златния медал и голямата купа на БАВ. Също така бяха поощрени с 500 лв. парична награда, осигурена от Съюза на ВиК операторите в Република България (СВиКОРБ), както и с нов комплект апаратура за откриване на скрити течове, осигурена от фирма SebaKMT;
 2. ВиК Враца спечели среброто и допълнително още 300 лв., осигурени от СВиКОРБ;
 3. ВиК Хасково получи бронзовите медали и купа, както и парична награда от 200 лв., осигурена от СВиКОРБ.

 

Източник на снимковия материал: БАВ

HR новини

 • България е водеща в Европа по жени специалисти в сектор ИКТ

  Анализ на Евростат показва, че работещите като специалисти по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) са около 9.4 милиона души в Европейския съюз, което представлява 4.6% от общата работна сила в ЕС.

 • Career Show с анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти

  На 18 и 19 май т.г. предстои да се проведе кариерното събитие за IT професионалисти Career Show Tech 2023. В тази връзка организаторите изготвиха анализ на топ 5 най-търсените IT специалисти от водещите работодатели.

 • Маркетплейс платформата Flip България с нов управител

  Вера Петрова е новоназначеният управител на маркетплейс платформата за търговия с реновирани и сервизирани телефони Flip България, научи Борса.bg от Economy.bg. Г-жа Петрова притежава над 15 години опит в продажбите и бизнес развитието.

 • Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г.

  Победителите в годишния индекс на Career Show ,,Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България" станаха ясни в края на месец април. За да бъдат избрани, кандидатите от ИТ сектора в България се състезаваха за гласовете на публиката.

 • Леони България с нов управляващ директор

  Андрей Косоухов заема длъжността директор на Леони България, научи Борса.bg от Economy.bg. Той има висше образование в сферата на икономиката и опит на ръководни позиции повече от 17 години, като част от тях са в компанията Леони.

 • Предстои двудневно кариерно изложение в Стара Загора

  На 28 и 29 април т.г. ще се състои първото по рода си кариерно изложение „WorkIn Stara Zagora", организирано от община Стара Загора, научи Борса.bg от БТА. По време на двудневния форум ще бъде дадена възможност за среща между търсещите и предлагащите работа.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6