Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Виваком и ЕндуроСат ще участват в проект за нано-спътници 12.03.2019 г.

Българската телекомуникационна компания Виваком сключи договор за партньорство с ЕндуроСат в областта на сателитни комуникации с нано-спътници. На сателитната станция Плана на Виваком вече е в експлоатация антена за приемане на данни, научи Борса.bg.

 

 

Все повече нано-сателитите започват да влизат в употреба за наблюдение на земната повърхност, пренасяне на информация, комуникационни цели, обучение и научни изследвания. В бъдеще се очаква да бъдат изтреляни над 7 000 нови нано-спътника.

 

За ЕндуроСат съвместната работа с Виваком и използването на станция Плана е ключов фактор към изграждане на глобална мрежа за комуникация с подобен тип сателити на компании, научни центрове и университети. С отличната инфраструктура и разположение на антената на Виваком, компанията ще има за цел да осигури професионална поддръжка в управлението и преноса на данни от нано-спътници. 

 

Източник на снимковия материал: ЕндуроСат

HR новини

 • Колко нови работни места създадоха чуждите инвестиции през 2018

  През изминалата 2018 г. преките чуждестранни инвестиции в страната са създали 7 398 нови работни места, показва ново проучване за атрактивността на Европа като инвестиционна дестинация на консултантската компания EY, научи Борса.bg от компанията.

 • Приключи проектът „Уча и се развивам в ЧЕЗ“

  Приключи стартиралият през март 2018 г. проект на ЧЕЗ България „Уча и се развивам в ЧЕЗ“. Той имаше задачата да развие важни умения на работещите в компанията и в него се включиха 367 служители от градовете София, Благоевград, Плевен и Монтана.

 • Един работен ден на инж. Ина Димитрова от Строително оборудване

  Днес ще ви срещнем с едно младо и вдъхновено момиче от екипа на Строително оборудване ЕООД, част от групата на Husqvarna. Герой в рубриката „Един работен ден на...“ е Ина Димитрова, инженер в отдел „Конструктивен“ в русенското предприятие.

 • Ускори кариерата си със Scale Up Your Career

  Искаш ли да се впуснеш в приключението "Мисия-моята нова кариера"? Конференцията от ново поколение Scale Up Your Career ще се проведе на 26 септември 2019 г. и ще събере на едно място всичко, което ти е необходимо за старта на една вълнуваща кариера.

 • Kaufland България с нов директор "Човешки ресурси"

  Милена Караилиева е новият директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България. На тази позиция тя ще отговаря за стратегическото управление и развитието на човешкия капитал на компанията, както и за утвърждаването на нейната работодателска марка.

 • Райхле и Де-Масари връчи вътрешни награди за сътрудничество

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън връчи вътрешнофирмени награди за добро сътрудничество, а големият победител е IT отделът. Сътрудничеството е сред най-важните корпоративни ценности за компанията, част от швейцарската група Reichle & De-Massari AG.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6