Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Български алгоритъм за машинно самообучение със световно отличие 11.02.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Български алгоритъм за машинно самообучение беше отличен на специализираните международни награди за телекоми CEM Global Telecom Awards 2020. Решението е разработка на фирма GemSeek, която работи по проекти, свързани с изследването и предвиждането на потребителското поведение, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Техническото решение, което намалява загубата на клиенти при мобилните оператори с 34%, печели награда в категорията „Най-добро приложение на изкуствен интелект за управление на потребителското изживяване“. Моделът се използва от швейцарския мобилен оператор UPC, като още през първата година на прилагане успява да генерира 500% възвръщаемост на инвестицията.

 

В създаденото от GemSeek приложение са заложени усъвършенствани алгоритми за машинно обучение, прогнозиращи удовлетвореността на клиентите, които не отговарят на традиционните анкети. Това позволява на мобилните оператори да се свържат с недоволните клиенти проактивно и да предложат по-изгодни условия.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Schneider Electric с отличие от Employer Branding Awards

  Компанията бе отличена в категорията Employer Brand Leader. Приза Schneider Electric сподели с Кока-Кола Хеленик. Церемонията по връчване на престижните HR награди се проведе на 13 февруари 2020 г. в хотел Новотел София в столицата.

 • Career Show 2020 отново ще събере работодатели и топ таланти

  За втора поредна година кариерното изложениеCareer Show ще събере утвърдени работодатели и квалифицирани кадри под покрива на зала Арена Армеец в столицата, споделиха за Борса.bg от организаторите. Мероприятието ще се проведе на 10 септември.

 • Станка Стоянова е новият мениджър „Човешки ресурси“ на R&M

  Професионалният опит на г-жа Стоянова е изцяло в управлението на човешките ресурси в компании като Кроношпан, Германос и УниКредит лизинг. Преди да стане част от екипа на R&M, в продължение на 7 години тя работи в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България.

 • Жечко Кюркчиев: Основен двигател на Теси са служителите

  Духът и пламенната работа на екипа на Теси са константи, които ще останат непроменени и в бъдеще, убеден е г-н Кюркчиев. Той допълва още, че сред колегите си има специалисти, които са постъпили на работа още от основаването на компанията.

 • Един работен ден на инж. Иванов от Костал

  Подробности за работата в международната компания Костал България Аутомотив и коментара за техническото образование у нас на инж. Костадин Иванов – новият гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ , четете в следващите редове.

 • ЧЕЗ България взе участие в Годишните награди на БАУХ

  „ЧЕЗ България бе сред претендентите за Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2019 г.“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Отличията бяха раздадени на церемония, която се проведе на 28 януари 2020 г. в Sofia Live Club в София.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6