Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Български алгоритъм за машинно самообучение със световно отличие 11.02.2020 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Български алгоритъм за машинно самообучение беше отличен на специализираните международни награди за телекоми CEM Global Telecom Awards 2020. Решението е разработка на фирма GemSeek, която работи по проекти, свързани с изследването и предвиждането на потребителското поведение, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 

 

Техническото решение, което намалява загубата на клиенти при мобилните оператори с 34%, печели награда в категорията „Най-добро приложение на изкуствен интелект за управление на потребителското изживяване“. Моделът се използва от швейцарския мобилен оператор UPC, като още през първата година на прилагане успява да генерира 500% възвръщаемост на инвестицията.

 

В създаденото от GemSeek приложение са заложени усъвършенствани алгоритми за машинно обучение, прогнозиращи удовлетвореността на клиентите, които не отговарят на традиционните анкети. Това позволява на мобилните оператори да се свържат с недоволните клиенти проактивно и да предложат по-изгодни условия.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

HR новини

 • Какво ново предстои да видим на Career Show 2020

  Career Show 2020 предстои на 24 ноември в зала Арена Армеец в столицата. „Освен над 100 български работодатели, търсещи активно нови попълнения за техните екипи, сме Ви подготвили и страхотна програма с ТОП лектори.“, споделиха за Борса.bg организаторите.

 • Надградете знанията си с Energy University на Schneider Electric

  „Energy University включва над 200 сертифицирани безплатни курса на 13 езика. Обученията обхващат пазари и индустрии, представляващи 72% от енергийното потребление в целия свят“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

 • Един работен ден на Иван Терзиев от R&M България

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ е студент, който съвсем наскоро стартира своята кариера като част от екипа на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M), след като премина успешно първото издание на Инженерната академия на R&M България.

 • Един работен ден на инж. Петя Колева от АК Магнит

  Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит.

 • Екипът на Луфтханза Техник София Ви очаква на Тук-Там Кошер 2020

  Луфтханза Техник София ще вземе участие на кариерното събитие Тук-Там Кошер 2020, което ще се проведе на 17 септември 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център, в гр. София. Тук-Там Кошер ще се проведе и онлайн и ще бъде достъпно от всяка точка на света.

 • Асоциацията на автомобилните производители с нов председател

  Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) на Общото събрание на организацията. Той пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател три мандата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6