Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Българският телеком оператор Теленор започна тестове на 5G 06.08.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Телекомуникационният оператор Теленор даде началото на серия от практически тестове на 5G мрежата в България, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Компанията извърши първия по рода си медицински преглед чрез технологията от ново поколение на 22 юли 2019 г.

 

 

Практическият тест е вдъхновен от действителен случай – водещи лекари от столицата редовно посещават регионална болница в гр. Хасково, за да извършват консултации и прегледи. За целта на експеримента, компанията осъществена 5G връзка между 3 локации в България – 2 в София и 1 в Хасково.

 

При проведения тест лекарите, намиращи се в София, успяват да извършат преглед от разстояние на пациент, който е в Хасково. Посредством комбинация от 5G мрежа, оптична свързаност, очила за виртуална реалност и 360-градусова камера, специалистите осъщесвяват жива връзка, преглед и консултация.

 

Чрез проведения тест Теленор цели да докаже как 5G мрежата може да бъде интегрирана в различни сфери и да осигурява надеждна скорост на връзката и стрийминг на изображения.

 

Източник на снимковия материал: Теленор

HR новини

 • Предстои изложението за работодатели „Стажове“ в ТУ-София

  За девета поредна година Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към Технически университет – София (ТУ-София) организира изложението за работодатели „Стажове“, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 • Рaйна Крапчанска е новият HR мениджър на BHTC България

  Г-жа Крапчанска ще отговаря за развитието на глобалната HR политика на компанията, за обучителните програми и за превръщането на развойния център на BHTC България в предпочитано място за усъвършенстване на висококвалифицирани инженери.

 • Кои работодатели ще увеличат работната сила през 2020?

  Българските работодатели ще посрещнат новото десетилетие оптимистично, като увереността им за наемане на служители през първото тримесечие на новата 2020 г. се очаква да е положителна във всички индустрии и региони в страната, научи Борса.bg от ManpowerGroup.

 • Един работен ден на инж. Маргарита Николова от БКК 95

  Какви са предимствата да си дама в един предимно мъжки свят – този на инженерите? Как старанието и концентрацията на жената-инженер ѝ помагат да се справя успешно както с работата, така и с грижата за семейството споделя Инж. Маргарита Николова от БКК 95.

 • Един работен ден на инж. Румен Христов от Стам Лтд

  Да си инженер „Динамични и автоматизирани решения за складове“ изисква работа на пълен работен ден, а понякога и след това. За инж. Румен Христов от Стам Лтд удовлетворението от безупречно изпълнен проект едно от нещата, които поддържат желанието му да се развива.

 • Предстоят Годишните HR награди на БАУХ за 2019

  И тази година Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) ще награди най-успешните професионалисти и проекти в областта на управлението на човешките ресурси, научи Борса.bg от Българска стопанска камара (БСК).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6