Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Браншът In Brief

Българският телеком оператор Теленор започна тестове на 5G 06.08.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

Телекомуникационният оператор Теленор даде началото на серия от практически тестове на 5G мрежата в България, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Компанията извърши първия по рода си медицински преглед чрез технологията от ново поколение на 22 юли 2019 г.

 

 

Практическият тест е вдъхновен от действителен случай – водещи лекари от столицата редовно посещават регионална болница в гр. Хасково, за да извършват консултации и прегледи. За целта на експеримента, компанията осъществена 5G връзка между 3 локации в България – 2 в София и 1 в Хасково.

 

При проведения тест лекарите, намиращи се в София, успяват да извършат преглед от разстояние на пациент, който е в Хасково. Посредством комбинация от 5G мрежа, оптична свързаност, очила за виртуална реалност и 360-градусова камера, специалистите осъщесвяват жива връзка, преглед и консултация.

 

Чрез проведения тест Теленор цели да докаже как 5G мрежата може да бъде интегрирана в различни сфери и да осигурява надеждна скорост на връзката и стрийминг на изображения.

 

Източник на снимковия материал: Теленор

HR новини

 • Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите

  Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов.

 • „Дни на кариерата“ през октомври в ТУ-Габрово

  И тази година националният форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ ще събере студенти и млади специалисти с работодатели от сектора в Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), научи Борса.bg от учебното заведение.

 • Един работен ден на инж. Димитър Георгиев от Костал

  Вижте какво разказа пред екипа ни Димитър Георгиев – инженер-конструктор „Инструментална екипировка“ в Костал България Аутомотив за своята отговорна, но едновременно с това изпълнена с вълнуващи предизвикателства работа...

 • Инженер.bg пита: „Home office“ или работа в офиса?

  Кризисната ситуация ни показа, че дистанционната работа не само е възможна за много от компаниите в сектора, но и може да бъде ефективна. Затова днес си задаваме въпроса „Оформят ли се нови тенденции в начина на работа в техническия сектор?“.

 • Един работен ден на инж. Петя Симеонова от БКК 95

  Работата в сферата на машиностроенето е истинско вдъхновение за инж. Петя Симеонова от БКК 95. Повече за работния ден и привързаността ѝ към инженерната професия, ще научите от самата нея в качеството ѝ на гост в рубриката ни „Един работен ден на...“.

 • Нови вакантни работни позиции обяви Айгер Инженеринг

  Търсите ли нови предизвикателства в областта на машиностроенето? Мечтаете ли да станете част от екип, създаващ иновативни бутикови технически решения? Ако Вашият отговор е „Да“, то не пропускайте да станете част от семейството на Айгер Инженеринг.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6